Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 januari, 2019

String firar 70 år & lanserar en utomhushylla

Imorse var jag på pressvisning där String visade upp sina nyheter. Och det är något härligt med en gammal trotjänare på hela 70 år som fortsätter leverera nyheter.

På hemsidan går det att läsa: 1949 insåg det ledande svenska förlaget Bonniers att människor troligen skulle köpa fler böcker om de hade någonstans att ställa dem. Med det i åtanke startade Bonniers en tävling för att hitta en hyllösning som var både prisvärd och lätt att frakta, montera och installera. Och resten är historia som det heter. Stort grattis på 70-årsdagen!

Under våren 2019 lanseras String Outdoor, den ikoniska designen i galvaniserad metall – perfekt att ha utomhus. Den ska stå emot väta, köld och rost. De randiga gavlarna är i klassisk Stringdesign medans de perforerade hyllplanen är i design av formgivarna Anna von Schewen och Björn Dahlström.

Bara jag som längtar efter trädgårdsliv? Inte för att jag är en odlare av rang med de grönaste fingrarna men de kliar i dem i alla fall. Pressbild och från event. 

Lägg märke till hur ljuset letar sign ner i hålen och ger en prickig skugga. Så läckert.

Och jag som inte direkt har en husfasad där en sådan här vägg skulle funka tänker att det kanske kan gå att sätta upp på ett plank eller pergola?

Nu lanseras även den lilla hyllan Pocket i nya färgen Blush. Ja, årets färg 2019 är helt klart korall.

Jag har tre faser i mitt liv med String nu när jag tänker efter. Först då hyllan i barndomshemmet som var då från när den var helt ny. Inget märkvärdigt utan en smart hylla i ett funkishus. Sedan fas två när jag ränner på loppisar med kompisar som skulle skapa hela hyllsystem med retroklassikern. Och då fas tre när jag känner att jag själv skulle vilja ha en smidig, smart och funktionell hylla. Får se vad det blir av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.