Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 oktober, 2017

Inspirerande & matnyttig bloggmiddag

Nu ligger jag efter i bloggen. Har varit på en del pressvisningar och träffar, tagit del av nyheter och en massa i huvudet som ännu inte fått komma till liv här på bloggen. Så kan det vara och viktigast är att de kommer, i sinom tid, än inte alls tänker jag…

Hur som helst. Förra veckan var det en drös av pressvisningar i stan för vår och sommar. Alltid så konstigt att ligga steget före i säsongerna samtidigt som det är lite skönt att känna att allt rullar på och framåt.

I onsdags bjöd Ek PR på middag där deras kunder fick presentera sig och deras nyheter samt en visning i deras showroom.

Om ni gillade den rosa och romantiska stilen som kom i somras så håll kvar den tanken. Den fortsätter även i vår och sommar.

Och randigt verkar komma starkt. Igen. Eller ja, ränderna går ju aldrig ur, som det heter. Lakanset från Dirty Linen.

Kvällens moderator var Andrea Brodin. Klädd i en blus från Soft Rebels.

Så intressant och inspirerande att höra Kristian Eriksson som grundade G.A.D. för nitton år sedan presentera sina nyheter. G.A.D. är för mig nästan synonymt med gotländsk estetik. Svalt, blont, natur och sten.

Vackert, stilrent skrivbord och hylla som i sig blir till en installation. Och observera lampan som ligger över bordet, det är en flyttbar balk med ljusrör i.

Beleco är ett helt sprillans nytt företag och koncept. De hyr ut möbler, eller streamar möbler som de kallar det, till hem. För dig som inte har möjlighet att på ett bräde betala en massa pengar för en soffa eller för dig som kanske reser mycket och inte vill investera i en massa möbler till ett hem du sällan besöker. Eller ja, för dig som är velig och vill byta stil ofta, ha ha. Priset ska vara 5% i månaden av varans värde.

Det jag gillade mest med idén om Beleco är att om du hyr en soffa som du faktiskt gillar och inte vill släppa kan köpa den och då betala det resterande från det du redan betalat i hyra.

Och så klart tanken om hållbarhet. En möbel får flera liv och kan användas om och om igen.

En annan produkt som jag verkligen gillade med tanke på hållbarhet var linnevatten från Washologi. Jag kan verkligen erkänna att jag tvättar plagg som egentligen inte är smutsiga utan bara använda och kanske tappat sin fräschör. Att vädra plagg och spraya lite med linnevatten så skulle det absolut användas som om de var nytvättade.

Sedan luktade de jättegott så nästan att kroppsparfymen får konkurrens. Och, jajamensan – det finns dofter som även passar de som vill ha tyngre dofter. Även jag lätt skulle kunna ha den som heter “Honom”.

Träffade underbara konstnären Anna Bülow som är svenskan som blivit rikskändis i Norge med sina vackra, dramatiska och tänkvärda prints.

Dags nu för Sverige att få upp ögonen för denna ljuvliga konstnär. Bild lånad från Annas Instagram

 

Middag serverades på Strand Hotel vid mycket vackert dukade bord.

Vackert dukat med textilier från Himla. Älskar deras mjuka och tillåtande dukar och servetter.

Sagt det förr och säger det igen; mat serverad som snittar är alltid en fullträff.

Så trevlig och givande kväll. Stort tack till EkPR och alla spännande företag som delade med sig av kunskap och inspiration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.