Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 mars, 2019

Brun mesost – är du med mig eller mot mig???

Nu vet jag att några säger “OMG det där är bland det äckligaste jag vet” medan andra är med mig och tycker att mesost, den norska bruna getosten är helt galet god. Jag kan bara säga att jag just nu är helt besatt av den och äter den i orimliga mängder. Helst på fincrips med salt smör. Det är en oslagbar kombination tycker jag. Nu kan jag klämma 5-6 st på raken.

Jag är uppvuxen med en ständig mesost i kylen. Den var lika vanlig som smör, mjölk och ost. Och även messmör så klart. Alltså mesost på tunnbröd är som lördagsgodis ju – så gott och så smakrikt.

Maken är 1/4-norsk och har fina barndomsminnen med getost på ett annat sätt än jag så när jag nu köpte min senaste mesost sa han att vi skulle ha dem på våfflor, vilket är vanligt i Norge tydligen, blev jag förvånad. Det har jag aldrig provat men: våffla gott – mesost gott, så då borde det bli supergott. Måste testas!!!

Försöker få barnen att gilla den söta goda osten men det går superdåligt. 100% ogilla faktiskt. Men jag ger inte upp – kanske att just på våffla de kommer över på min sida.

Eller vad säger du? Är du en mesostkompis? Är du med mig?

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.