Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 maj, 2019

Pioner i mitt kök & mos i mitt huvudet

Hej kära läsare och hej du efterlängtade fredag. Tjoff vad tiden går fort nu. Jag har faktiskt hela denna vecka haft fel datum i huvudet. Bara som när jag pratade om min makes födelsedag med en vän och fick frågan, lite försiktigt, om jag verkligen hade rätt datum? Datumet kan jag så klart men jag hade tagit fel på veckodag. Tur att jag är så förberedd så det inte skapade panik men då insåg jag att jag faktiskt legat en dag fel, hela veckan. Barnen ska på kalas i helgen och det var inte alls de datum jag trodde, vi ska ha middag hemma men inte alls då jag skrivit in. Är det pollen? Är det vårljuset? Är det den tilltagande åldern? Ja jösses… Skönt med fredag på en fredag då, ha ha!

När det blir så där är det brandsläckning lite här och var. Inte bra alls men tur att jag då hade en hink som var hel så att säga. (Har jag sagt att jag älskar att skriva och tala i metaforer, ha ha?!)

Jaha, svammel svammel. Men vad jag ville säga är att jag har massa saker på gång som ska få komma upp här på bloggen men liksom försinkat mig. Tack snälla för ditt tålamod.

Nånting som i alla fall ligger helt rätt i tid är pionerna. Så här års är de som vackrast och jag frossar mer än gärna. Härligt att blanda olika typer av pioner, de med många lager av kronblad och de med färre men med en galet vacker centerdel. Och vill du veta hur du ska få dem att blomma länge och eventuellt blanda mjuka och kraftiga stjälkar kan du kolla HÄR.

Återkommer med matnyttiga och inspirerande inlägg, lovar. Tills dess – ha en fin fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.