Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 juni, 2019

Rädiserosor – vackra & dekorativa rosor av rädisor

Att göra blommor av rädisor – rädiserosor är väldigt enkelt men ger en sådan ljuvlig effekt till serveringen eller att ha som dekoration på en smörgåstårta tex.

Sådana här rosor gjorde min mamma för jämnan känns det som. Alltid tid för en piffig middag även om det så bara var en vardag. Kan ni gissa vem som är min största inspirationskälla 😉

sill till midsommar

Göra blommor av rädisor – rädiserosor

Det är inga konstigheter alls detta utan bara att ge rädisorna lite tid för att slå ut.

Gör så här: Ansa rädisan och skär sedan från toppen ner mot botten, 2-3 skär beroende på om rädisan är stor eller liten. Men skär inte för långt om du inte vill ha helt utslagna blommor. Så; lite kortare snitt ger rosor och långa snitt blir som solrosor om man förenklar.

Lägg de kryssade rädisorna i kallt vatten och låt stå svalt. Efter nån timma har de slagit ut, vissa kan behöva mer tid.

Som sagt – även något så enkelt som sill och potatis ser snyggt ut med rädiseblommor.

Inte alla som gillar rädisor men jag har alltid gillat den lite starka, peppriga och beska smaken. Så gott med lite flingsalt på i all enkelhet. Perfekt sommarsnacks.

Och sillsnittar: Så perfekt på sommaren. Här är det currysill på kavring med stekt lök och krasse och sedan kryddsill på kokt kall färskpotatis. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.