Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juli, 2019

Overnight oats med kardemumma & kanel

Overnight oats är en sådan där perfekt frukost på sommaren. Du vet när man har liiiite mer tid att både förbereda och framförallt möjlighet att kunna ta lite längre frukostar.

Jag har i hela mitt liv både ätit en massa och älskat gröt till frukost. Speciellt på vinterhalvåret så är gröt min go to frukost. Så värmande och välgörande sätt att starta dagen tycker jag. På sommaren har det dock varit yoghurtfrukostar som dominerat men tänkte att det skulle bli ändring på det. I alla fall lite mer variation så att säga.

Overnight oats är alltså en kall gröt som får stå över natten om du inte har hört om denna kalla gröt tidigare. Perfekt att röra ihop på kvällen och sedan trilla ur sängen och ha frukosten fixad och klar. Ungefär lika perfekt som kalljästa frallor och den närbesläktade chiapuddingen ju! Bara att detta inte ens behöver någon tillaganingstid.

Overnight oats med kardemumma & kanel

Ingredienser, per portion 
1 dl havreggryn
1 dl havremjölk (eller valfri mjölksort)
0,5-1 krm malen kardemumma
0,5-1 krm kanel
ev hackade nötter

Gör så här: Blanda havregryn i en bunke ihop med mjölk, kanel och kardemumma. Hacka även dina favoritnötter och blanda i om du vill ha en gröt med lite crunch. Häll upp i skålar som sedan din overnight oats kommer serveras ur. Ställ i kylskåpet över natten, alltså minst 8 timmar.

Servera nästa morgon med valfria tillbehör, förslagsvis bär, frukt, nötter och eventuell varm mjölk.

Inte så snyggt kanske? Det där med havregrynsfärg är inte riktigt det som får smaklökarna att hoppa. Tur att man inte bara äter med ögonen, ha ha.

overnight oats

Att servera i glasskålar – är inte det väldigt somrigt. Jag tycker det i alla fall. Dessa skålar passade även super till den hemmagjorda filbunken som är en annan frukosthöjdare!

Och medan du väntar på att din gudomligt goda overnight oats Ska bli klar kan du lyssna på Happy thoughts på repeat för det har i alla fall jag

Så där ja, nu blev det mer färg och framförallt fullt av vitaminer. Hoppas detta ska smaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.