Följ mig:
Frukost Smårätter & plockmat

Min favoritmacka just nu: torkat rågbröd, kaviar & tomat

15 juli, 2019

Du som följt mig vet att jag älskar mackor och kan snöa in på en sorts macka under ett tag. Senast var det knäcke med mesost men nu har jag en annan. Och jag kan inte sluta! Äter den till frukost, lunch och ett gäng på kvällen.

Det är helt och hållet makens fel. Han var och handlade och hade med sig torkat rågbröd med kummin hem. Det är alltså hårt som knäcke men annorlunda i både smaken och konsistens. Lite syrligt. Och sedan den där kumminsmaken – så galet god.

Testat många pålägg men det som landar helt magiskt bra är kaviar till det syrliga brödet och sedan den söta friska tomaten på.

Kan vara sommarens macka i det Lythska hemmet. Och sedan är det ju inte tråkigt att mackan är vacker också.

En annan sak jag frossar i nu är rädisor. Doppar dem lätt i flingsalt och äter rätt upp å ner. Så galet gott snacks och rätt peppriga i smaken så det sätter fart på kroppen.

Kommer packa ner ett gäng rågbröd när vi drar på semester. Kan inte vara utan känns det som nu. Ja, sämre beroenden kan man ju ha…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close