Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 februari, 2020

Mysigaste kvällen som jag glömde fotografera

Har helt kommit ur loopen vad det gäller att uppdatera här på bloggen om det där lite ditten-och-datten-saker som jag gör och möter. Brukar lägga dem i Min dag-kategori. Jag använder ju min blogg till viss del som dagbok men går på devisen personlig men inte privat vilket jag vet att ni gillar. Det vi och jag gör på fritid, helger, resor, middagar osv har jag ofta fått höra är uppskattat men av någon anledning drar jag mig för att fotografera lika mycket som förr.

Eller så här: jag använder mitt konto på Instagram och Stories där så mycket mer. De där i-stunden-situationerna hamnar där och jag fotograferar/dokumenterar inte då med min vanliga kamera så inga bilder hamnar i hårddisken. Så tråkigt för jag älskar att dels kunna scrolla tillbaka och se vad vi gjort, som dagbok, men även att inspirera till andra att besöka, laga eller göra något liknande.

Så var det i lördags! Vi hade min mamma på middag och barnen hade sedan länge önskat att vi skulle göra egen sushi vilket varje jag eller maken på något sätt satte oss emot. Tvärtom! Supergott och så kul att göra tillsammans.

Bra att just göra på en helg så sushiriset kan få dra i vatten länge och sedan svalna efter kokning. Och när man har mycket tid på sig kan man göra en ambitiös dukning.

Jag var inte sen att fråga dottern om hon ville göra en japansk dukning: JA! Och hon fick göra den själv – jag bara assisterade med att plocka fram saker.

Vi började med att googla japansk dukning och det satte igång idéerna. Stramt, mörkt och mycket blommor. Och hon ville få in lila som är hennes favoritfärg. La även in batteridrivna ljusslingor och gjorde namnlappar med etiketterna jag gjorde till alla hjärtans dag (som du kan ladda ner HÄR)

Salmalax, den helt neutrala och den rökta, till både nigiri (sushikuddar) och sashimi (alltså utan ris), barnen ville ha maki (sjögräsrullar) och här var lillikllen så koncentrerad. Jösses vad han gick all in på rullarna.

Min mamma hade med sig ett pyssel för kidsen att göra. Så klart! Finns alltid tid och plats för pyssel. Även om det hanteras rå fisk på samma bänk, ha ha.

Vi fick till en helt fantastisk middag och jag älskar att göra goda grönsaker till sushi som annars bara blir så “fisk, ris och soja”. Ha några mera krispiga ting som bryter av. Om nån vill kan jag skriva inlägg med de japan-inspirerade salladerna jag gjorde.

Det blev en supermysig och familjer kväll som sen slutade i soffan med Melodifestivalen.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.