Följ mig:
Pyssel till hemmet Tips & Trix

Då var det dags igen – gör bästa bananeflugfällan

12 augusti, 2019

Förstår inte var de kommer ifrån! Har inga frukter framme och sköljer i diskhon men de små rackarna kommer alltid i augusti, i rötmånaden.

Nu är det inga problem att bli av med dem sedan jag började med mitt bästa trix. Av någon anledning bara tokälskar bananflugor vinäger. Dras som flugor, ha ha!

Bli av med bananflugor snabbt

Gör så här: Häll lite vitvinsvinäger med en droppe diskmedel i ett glas. Klipp till en bit papper och vrid till en tratt och fäst ihop med tejp. Ett yttepytte hål i toppen av tratten räcker. Viktigt att tratten är så bred att den fyller glasets vidd och att pipen inte doppar ner i vinägern. Bara vara nära. För att vara säker på att inga små flugor ska smita ut på kanterna tejpar jag pappret mot glaset. Så det sluter tätt.

Årets version gjorde jag av en gammal minnesanteckning. Återbruk också, mycket bra!

Tar bara nån timma innan alla flugor tagit sig in i glaset. Så otroligt användbart.

Brukar du göra likadant? Har du några andra smarta tips?

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Maria Garbergs 12 augusti, 2019 at 09:13

  Har bara gjort blandning på vinäger, diskmedel och honung i ett glas. Ska prova med tratt! Tack för tips!

 • Svara Maria Lindberg 12 augusti, 2019 at 09:49

  Hejsan! Jadu de där små bananflugorna som man undrar vart dom kommer ifrån och det är faktiskt från slasken/ diskhons avlopp. De kläcks precis innanför avloppskanten därför brukar jag numera ta ett par msk bikarbonat och strö ut över gallret och sen droppar jag på ättika och det börjar koka och när allt pulver kokat bort så sköljer jag med ett par liter kokande vatten i varje avloppshål. Sen jag började med detta så slipper jag de där små gynnarna och kan ha både grönsaker och frukt framme utan problem så här i rötmånaden.
  Prova vetja och jag hoppas du blir lika nöjd som jag.

 • Svara Mia 12 augusti, 2019 at 18:49

  Ytterligare ett tips är att hälla kokande vatten i slasken det sista du gör innan läggdags. Låt det vara så är dom borta på morgonen 🙂

 • Svara annika 13 augusti, 2019 at 13:42

  Vin/vinäger i en litenskål och täck med plastfolie. Stick valfritt antal hål med en nål i plastfolien.

 • Svara Emma 14 augusti, 2019 at 07:58

  Håller med om att hälla kokande vatten i slasken. Det är ofta där de där rackarns flugorna lägger sina ägg har jag hört. Sedan jag började göra det har vi inte behövt några flugfällor framme.

 • Svara e. 14 augusti, 2019 at 21:25

  Lite kvarlämnat skvätt av rödvin i glaset som får stå kvar framme drunknar dem också i

 • Svara Susanne Johansson 15 augusti, 2019 at 08:34

  Hade problem ett halvår med dessa hemska varelser , satt nere i avloppet men kom med en hyacint full i ägg. Hade en skål med hett vatten , massor med socker , en skvätt vin eller öl. Tände en lampa som endast lyste över denna skål på natten, låg tjockt varje morgon så till slut så.

 • Svara Kicki 25 augusti, 2019 at 19:09

  Vinäger med diskmedel i räcker. Sen är den full av flugor -urk- Diskmedel är för ytspänningens skull och ingen risk att de flyger ut. Superbra hemmatips!

 • Lämna en kommentar

  Close