Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 augusti, 2019

Då var det dags igen – gör bästa bananeflugfällan

Förstår inte var de kommer ifrån! Har inga frukter framme och sköljer i diskhon men de små rackarna kommer alltid i augusti, i rötmånaden.

Nu är det inga problem att bli av med dem sedan jag började med mitt bästa trix. Av någon anledning bara tokälskar bananflugor vinäger. Dras som flugor, ha ha!

Bli av med bananflugor snabbt

Gör så här: Häll lite vitvinsvinäger med en droppe diskmedel i ett glas. Klipp till en bit papper och vrid till en tratt och fäst ihop med tejp. Ett yttepytte hål i toppen av tratten räcker. Viktigt att tratten är så bred att den fyller glasets vidd och att pipen inte doppar ner i vinägern. Bara vara nära. För att vara säker på att inga små flugor ska smita ut på kanterna tejpar jag pappret mot glaset. Så det sluter tätt.

Årets version gjorde jag av en gammal minnesanteckning. Återbruk också, mycket bra!

Tar bara nån timma innan alla flugor tagit sig in i glaset. Så otroligt användbart.

Brukar du göra likadant? Har du några andra smarta tips?

Comments (8)

  • Hejsan! Jadu de där små bananflugorna som man undrar vart dom kommer ifrån och det är faktiskt från slasken/ diskhons avlopp. De kläcks precis innanför avloppskanten därför brukar jag numera ta ett par msk bikarbonat och strö ut över gallret och sen droppar jag på ättika och det börjar koka och när allt pulver kokat bort så sköljer jag med ett par liter kokande vatten i varje avloppshål. Sen jag började med detta så slipper jag de där små gynnarna och kan ha både grönsaker och frukt framme utan problem så här i rötmånaden.
    Prova vetja och jag hoppas du blir lika nöjd som jag.

  • Ytterligare ett tips är att hälla kokande vatten i slasken det sista du gör innan läggdags. Låt det vara så är dom borta på morgonen 🙂

  • Håller med om att hälla kokande vatten i slasken. Det är ofta där de där rackarns flugorna lägger sina ägg har jag hört. Sedan jag började göra det har vi inte behövt några flugfällor framme.

  • Hade problem ett halvår med dessa hemska varelser , satt nere i avloppet men kom med en hyacint full i ägg. Hade en skål med hett vatten , massor med socker , en skvätt vin eller öl. Tände en lampa som endast lyste över denna skål på natten, låg tjockt varje morgon så till slut så.

  • Vinäger med diskmedel i räcker. Sen är den full av flugor -urk- Diskmedel är för ytspänningens skull och ingen risk att de flyger ut. Superbra hemmatips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.