Följ mig:
Inredningstips allmänt Samarbeten Trender | Inspiration

Rusta för hösten med nya väggar, 33 fina tapetnyheter

24 augusti, 2019

Rusta för hösten med nya väggar är ett inlägg i samarbete med Rusta

Är du redo för hösten och den nya terminen? Kanske du är sugen på att göra en förändring hemma när energin från sommaren är laddad. Ett av de bästa sätten att gör en snabb och riktigt stor förändring är att tapetsera väggarna.

Jag själv har planer på att tapetsera om i sovrummet som nu har slitna vita väggar som inte gör någon glad. Att sätta upp tapeter kommer göra susen där. Men nu är frågan – vilken färgskala ska jag välja? Den lite svalare grå/blå eller den varmare gråbeiga?

Så bra med att kunna få gratis tapetprover på Rusta så du verkligen kan testa hemma och se hur ljuset är hela dygnet innan du bestämmer dig.

33 tapetnyheter hos Rusta

Jag har fått se på Rustas nya tapetkollektion på hela 33 nya mönster och det finns så många fina härliga tapeter här att välja på. Här har jag valt ut några av mina favoriter.

Enkla och smarta tapeter

Rustas tapeter är Non-woven tapeter vilket betyder att de är skapta för att vara extra enkla att sätta upp. Med Non-woven tapeter kan du applicera limmet direkt på väggen, sedan placeras tapeten kant i kant för att få det bästa resultatet. Non-woven tapeter sväller eller krymper inte som traditionella papperstapeter gör. Du kan läsa mer om Non-woven HÄR.

Alla tapeter är FSC-märkta och tillverkade av Europas största tapetproducenter. All pappersmassa som används vid tapettillverkningen kommer från certifierad skog. 

Rusta har en superbra guide för dig som vill få bra hjälp på vägen för tapetsering. Se den HÄR. Och HÄR kan du se vår hall som förändrades i ett kick med tapet.

Naturen på tapeten

Inspirationen till höstens nyheter har bland annat varit stormönstrade 1800-talstyger som flörtar lite med William Morris klassiska design. Ljuvligt blommigt och frodigt.

Sedan spelar helt klart naturen spelar. Stora bananblad, olivkvistar och palmer i en jordnära färgskala. Trenden med stora växter i inredningen kommer nu på tapeten bokstavligen.

Stora vackra gröna bananblad ger ett lugnt mönster.

 

En spröd vacker blomsteräng förlänger sommaren i hemmet.

 

Trenden med starka färger och uttryck i inredningen fortsätter. Matiga blomster med klassiska mönster gör vilket rum som helst inspirerat.

 

Vackra palmer i ett perfekt mönster. Ger både ett lugn tack var den milda färgskalan men även ett härligt tapetmönster som ger identitet.

 

Romantiskt och klassiskt. En vacker tapet att finna många detaljer i.

 

Romantisk och klassisk blommig tapet som passar i många hem.

 

Enfärgade tapeter

I tapetsortimentet finns även enfärgade tapeter. De kan vara fina att komplettera med ihop med en mönstrad. Ha bananblad på en vägg och enfärgad grön på resterande till exempel.

Ja, det är ju så många att välja på. Nu när vi har en panelvägg i sovrummet tror jag det blir bäst med en enfärgad tapet. Men det kliar i fingrarna att sätta mönster i nån av sönernas rum.

Men tillbaka till frågan: vilken färgskala ska jag välja? Den lite svalare grå/blå eller den varmare gråbeiga? Åh, alla dessa val!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Åsa Aabakken 24 augusti, 2019 at 08:20

  Den beigea längst upp till höger kanske ?♥️. Mvh Åsa

 • Svara Marita Gill 24 augusti, 2019 at 10:59

  Varm beige!

 • Svara Linda 24 augusti, 2019 at 19:19

  Rusta har imponerande mycket snygga tapeter! Önskar bara att man hade haft lite mod att våga testa en lite vildare!

 • Svara Elisabeth 25 augusti, 2019 at 19:09

  Hej Helena,
  Jag hade hållit mig till den lite kallare färgskalan. Ett skönt svalt sovrum bidrar till bättre nattsömn!

 • Svara Kathleen 25 augusti, 2019 at 21:08

  Den blågrå tonen – ger lugn, svalka, och lite djävlar anamma

 • Lämna en kommentar

  Close