Nu har jag blivit besatt av smashed avocado, eller avokadoröra på svenska kan jag tro. En riktigt matig röra för frukostmackan eller en lättare lunch. Eller kanske en dippröra för snittar. Det handlar väl om vad man är sugen på och vilket tillfälle den ges.
Smashed avocado, matig avokadoröra
Den är röran kan du ha på en smörgås eller som tillbehör till sallad. På rostat smörat surdegsbröd eller på knäcke eller gott rågbröd – allt funkar skulle jag säga.
Röran är matig då den innehåller hackat ägg och den är samtidigt lätt då jag kryddar den med färsk mynta. Men här är ju det bara den berömda fantasin som sätter stopp. Och visst är det en perfekt brunchrätt? Den måste läggas till mitt grymt välfyllda inlägg med massor av brunchrätter. Kolla in det HÄR.
Ingredienser
1 avokado
1 hårdkokt ägg
0,5 tomat
1 msk finhackad färsk mynta
salt & peppar
ev citron
Gör så här: Koka ägget och låt svalna. Gröp ur en avokado och lägg i en skål. Skär en halv tomat (eller hela om du vill ha mer tomat i) i mindre bitar, finhacka färsk mynta, skala och hacka ägget i mindre bitar och lägg allt ihop med avokadon. Blanda och mosa försiktigt ihop till en röra med gaffel. Smaka av med salt och peppar. Servera ev med färskpressad citron över.
Snabbt fixad lättare lunch blev det i mitt fall denna gång.
I all sin enkelhet helt fulländad. Och på det grova rostade brödet blir det riktigt mättande och härligt. Jag gillar ju verkligen mackor och har en hel del här på bloggen; kaviar & tomat, varma mackor, bresaola & Västerbotten…
Som sagt, jag är helt besatt nu av denna macka. Lär bli en hel del smashed avocado här hemma framöver.