Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 september, 2019

Svenska superkvinnor som gör skillnad i världen

Jag är stolt över att vara svensk kvinna idag. Så mycket som händer i vår värld som går i rätt riktning för att svenska kvinnor vågar vara starka och stå upp för sin sak.

Pressbilder

Tänker så klart på Greta Thunberg och jag leker med tanken att Greta är en morph mellan Greta Garbo och Pippi Långstrump. En Greta som blir känd i hela världen för att vara stark, egen och inte skratta på beställning samtidigt som hon är starkare än vad som är mänskligt. Slänger in en annan fiktiv gestalt – Lisbeth Salander som enligt Stieg Larsson är en modern version av just Pippi.

Jag lever i en värld av influencers och det är till nästan 100% skapad av tjejer och kvinnor. En helt ny värld av företagare som skapat sina egna yrken, kämpat mot fördomar om att det inte är ett riktigt jobb men när en influencer har tusentals och vissa tom miljontals följare och läsare har de makt, som de förtjänat då läsarna ju väljer att följa, att få ut budskap. Therese Lindgren starka budskap om psykisk ohälsa har hjälpt otaliga. Margaux Dietz har fått unga att förstå och intressera sig för politik.

Mina vänner Maria, Emma och Johanna som är bloggveteraner väljer att använda sina plattformar för att nå ut till mängder med budskap om hållbarhet och skapat Klimatklubben. Från noll till hundra och exakt nu står de på bokmässan och föreläser med sin bok Gör skillnad. Jag är så imponerad.

Jag nästan gråter på tanken hur mycket styrka så många tjejer och kvinnor har idag och att de själva skapar sin väg. Det är så mäktigt och framtiden känns så spännande.

En parantes: jag vill tipsa om avsnittet i Framgångspodden med Per Schlingmann som just pratar om hur kvinnor idag gör något helt fantastiskt och äger media idag. För att de (vi) gör det vi brinner för, jobbar stenhårt och skapar en helt ny typ av ekonomi och kommunikation. Så ödmjukt stolt över att få vara en liten liten del av denna revolution som nu sker.

Idag är det klimatstrejk. Det spås bli den största manifestationen över hela klotet i modern tid. Det är mäktigt, det är viktigt och det är NU. Vi är en del av detta NU.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.