Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 september, 2020

Julen hos Søstrarna Grene – ännu mera mys!

Ja nu får du tåla att det kommer täta rapporter om julen trots att vi ligger så långt bort från december som egentligen är lagligt för att prata om julen men jag kan ju inte låta bli att visa det jag får i min mejlbox. Vissa av er suckar och tar er för pannan men jag tror nog de flesta ändå småmyser när de får julrapporter redan nu. Inte som en press och stress utan bara som teaser på vad som komma skall. Det är så jag tänkte i alla fall när jag fick pressmeddelandet från Søstrarna Grene.

Julen hos Søstrarna Grene

Så ska vi titta på vad de danska systrarna har för sig julen 2020 då? Jag har plockat ut de bilder jag kände mest för.

Det kan ju inte undgå någon att julen 2020 går i mysighetens tecken. Aldrig har väl julen presenterats från alla varumärken jag hittills har fått se på ett mer klassiskt, tryggt och ombonat sätt. Ingen har idag lust att göra några utsvävningar med galna upptåg med osäkra tider i vår omvärld. Tidigare har jag fått se Rustas och IKEAs jul.

Søstrarna Grene gör verkligen en mysig jul, en skandinavisk jul detta år. Inget får mig att hoppa av överraskning vad det gäller sortimentet men bildernas ton, känslan får mig varm och längtansfull.

Som den här ljusstaken tex. Nu äger jag ingen sådan men hade mycket väl kunnat göra då den känns som en klassiker. Många kanske nu går ner i sina förråd och kollar eller ringer föräldrar och frågar efter deras gamla. Eller så slår man till på denna och vet att man har en beständig klassiker at ta fram år efter år.

Kransarna däremot blev jag verkligen nyfiken på. Man kan aldrig ha för många kransar, så är det. Hade tre på väggen förra julen…

Förra året slog jag ett slag för halmdekorationernas återkomst. Kanske jag var ett år tidig? Här är de och de är ju bara så ljuvliga.

Hänga i granen, ha på bordet som en del av dukningen, sätta på paket eller hänga i fönstret. Finns alltid något för dessa skönheter att få vara med på.

Danskarna har alltid gillat de här trummorna. Är det Nötknäpparen som spökar konstant i deras jul? Hursomhelst, jag gjorde trummor av toarullar för några år sedan vilka jag älskar. Här är det mjuka gosiga virkade trummor. Inte lika ljudliga kanske?

Fint med olika pappstjärnor och dekorationer tillsammans. Som en dekoration för fönstret att både njuta av inne i rummet men även att se på utifrån. Inte helt oviktigt det också!

Det som slår mig är att inga av pressbilderna visar det dukade bordet. Det är dekorationer, pynt, paketinslagning och bakning. Lite intressant ändå.

Och bakning, det ser vi ju stort hos IKEA nyss och även där var det sådan här mätmatta för degar på bilden ovanför och pepparkakor med tryckta mönster. Men återigen, jag vill se en gräddad kaka! Hur ser de ut när de stämplats i den råa degen är en sak, men slutresultat – det vill jag ju se!

Det jag garanterat kommer vilja ha är kolaformarna i silikon. Dessa vill jag testa.

Något jag alltid finner hos Systrarna Grene är vackra band, papper och detaljer till paketinslagning. Något jag verkligen brinner för som du vet, se HÄR.

Sammetsband eller vitrandiga bomullsnören är alltid rätt.

Så vackert med grönt med senapsgult. En inspiration jag tar med mig.

Den söta stjärngossen tyckte jag var så himla söt. Skulle själv vilja har en sådan där pyjamas som han har, ha ha. Men det får mig att undra – jag trodde Sverige var det enda landet som hade stjärngossar – finns de även i Danmark? Eller är det en svensk produkt? Oavsett gillar jag lille Peter.

Personligen tycker jag att bilderna är vackra men vill inte kliva in i dem som jag kanske kände med IKEAs. Det är vackert men kyligt. Lite väl tillrättalagt men det är kanske att jag nu är bortskämd med så många inbjudande bilder vi ser i alla personliga instagramflöden.

Ser så fram emot anat se mer jul och hoppas på många stora miljöer och dukningar från fler företag. Vill mysa in mig ordentligt med inspiration känner jag. Nån mer???

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.