Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 februari, 2017

Nya IKEA Stockholm 2017. En kollektion som fick mig på fall

Design Week i Stockholm och vad passar då inte bättre än att visa just nya IKEA Stockholm 2017?

Jag bestämde mig efter en maratonvända på möbelmässan igår att inte åka dit utan gå på visningar inne i city. För en inredningsbloggare är det som designfest i varje hörn, dagarna i ända just nu. Och sen så går det ju inte att missa visningen av IKEA Stockholm 2017 då jag varit en gigantisk fan av tidigare kollektioner i serien.

Och jag blev inte besviken kan jag säga. Jag är, som ni kanske vet, väldigt förtjust i funkis. Rena linjer, fina detaljer och funktionalitet och ja, här fanns det möbler som var som gjorda för vårt hem. Jag stod på riktigt och började möblera om vårt hem i huvudet för jag fann här ett skåp som det stod Helena på. Ja, bildligt alltså.

IKEA Stockholm 2017

Rotting! Jag fullkomligt älskar rotting. Dels för att det är material som är vackert och numer rätt tidlöst men även för att i vårt hus har vi elementskydd i rotting som är i original, från 1940. Jag har inrett med några saker just i rotting för att matcha huset. Sådan inredning gillar ju jag. Kan detta luftiga vackra skåp också få plats?

Och det var mera rotting i kollektionen!

Fina soffbord, eller snarare sideboard om jag fick säga, i två storlekar.

Det fanns mer saker i kollektionen. Soffor, lampor, kuddar, puffar och munblåst, blått glas.

Och en helt ljuvlig fåtölj. Anar jag en framtida IKEA-klassiker??? Kommer vi se uterum med denna goding runt om i vårt land i sommar? Eller i luftiga stora vardagsrum? Attans att vi precis köpt fåtöljer…

Ursäkta att jag dreglar men detta är liksom så mycket Helena Lyth.

Trevlig pressvisning med frågestund med formgivarna. Alltid så kul och lärorikt att höra hur tankearbetet gått, varför vissa material använts och ja hela skapandeprocessen. Att det går från tanke, via pennan till produktion. Speciellt när det kommer till IKEA skulle jag säga som ju är en sådan stor producent.

Säljstart för IKEA Stockholm 2017 är 7 april 2017. Ses vi då? 😉

 

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.