Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 oktober, 2019

Halloweenpyssel – måla om en matryoshka

Då var det pysslat till halloween! Blev ett lagom läskigt halloweenpyssel att placera i hemmet. Fast så läskigt blev de väl inte, ganska söta små figurer ändå.

Jag hade köpt en matryoshka, du vet en sån där rysk docka med flera stycken inuti, på loppis för en tia med meningen att måla om. Hade egentligen tänkt ett höstmotiv men ändrade mig då jag insåg att det inte alls skulle funka. Då kom jag på att halloween ju kommer snart så då fick det bli halloween-motiv istället.

Halloweenpyssel – måla om en matryoshka

Jag har akrylfärger hemma så jag började planera mina figurer. Bestämde mig för att använda vitt, orange, svart, grönt och lila för att skapa spöke, pumpa, monster, vampyr och litet troll (typ).

Sedan använde jag täckande, permanenta Posca-pennor i svart och vitt för att rita ansikten.

Det var inte helt enkelt att täcka de små gummorna. Blev faktiskt hela fyra lager av akrylfärg så om jag hade haft sprayfärg så hade det nog gått ännu bättre och snabbare. Men det är något väldigt härligt att använda pensel ändå.

Skissade först med blyertspenna för att skissa fram ögon och mun mm på mina figurrer. Det var lätt att sudda bort efter.

Nu så får den här lite knasiga familjen bo i vårt hem och skrämmas så där lite lagom. Barnen är väldigt sugna på att börja leka med dem och frågat “är de inte klara snart”. Jo hörni – de är klara nu!

Vill du ha fler tips på halloweenpyssel? Då tycker jag du ska kolla dessa:
Skapa pappspöken med din hand
Tavlor med lysande ögon
Pärlade spöken
Gosiga spindlar av garn & piprensare
Klipp till en spindelnät
Måla höstlöv till spöken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.