Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 oktober, 2019

Happy halloween! Galna pumpagänget på vår trappa

Idag är det halloween! Så Happy Halloween får jag då passa på att säga! Nu har vi ingen afton som annars alla religösa högtider brukar ge så det går liksom inte att säga glad halloweenafton. ja, det spelar ingen roll vad jag vill säga med svamlet ovan är att det är ikväll det ska ske! Det är alltså i kväll alla andar ska ta sig upp från gravarna och söka upp några släktingar de har oförrättade saker med. Det är där traditionen om att klä ut sig kommer från – du ska klä ut dig så de där osaliga andra inte ska känna igen dig. Sen så har det kanske urartat lite och maskeradkläderna är ju till 95% läskiga. Ja, vad jag tycker om halloween kan du höra mer om HÄR när jag var med i P1 Morgon och pratade.

På vår trappa finns i alla fall ett galet gäng pumpor som välkomnar. Hur du karvar pumpor kan du se HÄR i steg-för-steg.

Fina både dag och natt men så klart härligast när mörkret sänker sig och pumpornas ansikten lyser.

För att pumporna ska hålla längre, dvs inte bränna sönder, har jag batteriljus och batteridrivna slingor i pumporna. De där stora blockljusen är ju så smarta då de har timer så de tänds och släcks.

 

Halloween inspiration – olika pumpor

Jag ville göra fyra helt olika ansikten på mina pumpor vilket jag tycker jag fick till. Så kul att skissa mig fram och skapa helt på fri hand.

Den stora pumpan ville jag ge en läskig käft med sylvassa tänder. För att den inte skulle bli för läskig fick den snälla ögon. Tänderna är av tandpetare. Stack ner i den undre kanten och sedan körd upp i den övre för att låsa.

Den lille djävulen blev till när ögonen skars ut, blev ju som horn jag fäste med tandpetare.

Den gröna pumpan fick mig att tänka på Frankenstiens monster så den satte jag skruvar i tinningarna på.

Hoppas du och de dina nu får en fin halloween.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.