Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 december, 2019

Rosta & skala hasselnötter till maträtter & bak

Att skala hasselnötter är inte lika enkelt som att skålla och skala mandlar men nästan. Men med denna teknik får faktiskt hasselnötterna en godare smak på köpet!

skala hasselnötter

Jag skulle till en jobbplåtning ha skalade hasselnötter så då passade jag på att plåta steg för steg så att jag har det nerskrivet här på bloggen för fler att ta del av.

Rosta & skala hasselnötter

När du skållar mandlar har du dem i hett vatten för att sedan trycka ut mandlarna ur skalet. På hasselnötter jobbar man på ett helt annat sätt, du rostar och gnuggar av skalet.

Hetta upp en torr stekpanna rejält och lägg i hasselnötterna. Skaka om då och då.
Efter ett tag spricker skalen och nötterna liksom hoppar. Skaka om då och då så inte nötterna bränns.
Häll över de heta och rostade nötterna på en kökshandduk. Bädda in nötterna och gnugga dem kraftigt mot kökshandduken så skalen rasar av.
Lägg över i annan skål och skaka av allt skalet ner i diskhon/sopkorgen.

skala hasselnötter skala hasselnötter skala hasselnötter

I mitt fall var det inte tvunget att var enda skalbit skulle vara borta annars hade jag gnuggat dem ännu mer för att få bort allt skal.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.