Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 januari, 2020

Terrakottakrukan! Värd sin kärlek – igen

Jag fick pressmeddelande från IKEA med deras vårbilder. Som alltid inspirerande men det jag fastnade extra mycket för var de välanvända terrakottakrukorna (terracotta med c på italienska) du ser på bilden här nedan.

Ibland går det att köpa gamla, använda terrakottakrukor för en ganska kraftig peng. De är liksom inkörda och vackrare. Med perfekt  patina så att säga. Finns också tips på hur du ska måla nya terrakottakrukor med filmjölk eller yoghurt i flera lager för att få de nya att se gamla ut.

Det jag tänkte på när jag såg bilden var att det varit väldigt mycket klädda växter på sistone. Snygga, snajdiga och designade krukor i trendiga färger, väldigt långt från de här växthuskrukorna. Och jag kan ju bara se till mig själv men jag faller som oftast tillbaka till klassikerna – så som terrakotta. Funkar till alla stilar, byggår och hem skulle jag säga.

Terrakottakruka – en klassiker

Jag kollade mitt arkiv och hittade så klart ett gäng bilder. Och en växande Dr Westerlund.

Här är när det skottet av Dr Westerlund jag fick av grannen växt en bit. I en rasande kraftigt patinerad kruka.

Samma planta bara växt till sig och i mitt försök att stamma upp den. Läs mer HÄR. Och fått nygammal kruka som synes. Väldans patinerad den med.

Citronträdet står också vackert i en terrakottakruka. Den bör för övrigt få sig lite näring för så här fin är den inte as we speak. Krukan har däremot blivit ännu vackrare tycker jag.

Ja, så vad säger då detta? Jo att jag vågar tänka tanken på att terrakotta är på väg tillbaka med kraft. Och jag vågade låta min tanke vandra vidare och då hamnade jag i en dröm där jag fick designa krukor i terrakotta och jag skulle absolut göra några funkiskrukor passande för smala fönsterbrädor ute fönsternischer. Visst hade det varit härligt???

Comments (1)

  • JAA! Smalare krukor MED tillhörande fat. Hittar ibland ovala eller smala krukor, men aldrig med passande fat. Lovar att bli din första kund om du kan få till det samarbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.