Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 februari, 2016

Tips: Plantera vårlökarna i ljusstakar. Eller i vad som helst…

Igår visade jag upp de vackra krokusarna som lös i köket, de som jag planterade om i en skål på fot. Men jag har även planterat om två krokuslökar i ljusstakar. För det fina med lökar är att de är så tåliga och klarar av att flyttas till lite vad som helst. Som vid jul sätter vi hyacinter i tex konservburkar och vinglas – samma sak kan göras med vårlökarna.

Jag har två ironiska ljusstakar “Snöbollen” och gillar tanken på att vårlöken jobbar sig upp ur snön, lite så där symboliskt, eller hur?!

Det är en sak att ta av plastkrukan och plantera hela gruppen av krokusar i en annan lite charmigare kruka eller skål men då jag ville ha singellökar tar jag försiktigt och särar på lökarna. Försöker att vara så varsam jag kan mot rötterna.

Lite ny jord i botten och sedan i med rötter och lök. Fyller på med så mycket jord som behövs och vattnar. Nu är det bara att vänta på att de slår ut.

Och då blir det så mäktigt. Som om krokusen verkligen har jobbat sig fram ur snön. Precis det jag ville.

En plats i vardagsrummet som inte fått så mycket kärlek (läs styling) är rottinghyllan/vedhyllan. Det är främst för att lillkillen är i perfekt höjd för detta bord. Vad som helst som stått där har åkt i parketten. Konstigt nog har han aldrig varit intresserad av vedklabbarna. Det kanske kommer…

Hur som helst, här blir snökrokusarna fina.

Då krokusarna är vita, precis som väggen bakom, ställer jag en mörk trälåda bakom. Skulle gärna haft små silverfärgade saker där i facken. Kan inte få allt…

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.