Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 december, 2020

Jul på mitt soffbord nu & många tankar runt just soffbord

Nu ska vi ta å snacka soffbord! På soffbordet har nu en maffig bukett amaryllis fått bästa placering. Något jag börjat gilla är att blanda olika sorters amaryllis. Det gjorde jag inte förr. Eller – fanns det så många olika varianter förr? Kanske därför, ha ha.

Vad använder man soffbord till?

Jag har precis gått igenom en tuff match med vårt soffbord och haft lite av ett inrdeningsbekymmer. Vad ska vi med ett soffbord till?

Jag bor i funkishus och är helt klart en fantast av funktionella saker. Dvs om ett ting finns i ditt hem bör det ha en funktion. Jag har känt att soffbordet i vårt vardagsrum inte haft en enda funktion!

Jag har staplat snygga böcker på det för vad ska jag annars göra med de dyra coffeetables böckerna jag tydligen äger där men varför? Ingen j**el har eller kommer bläddra i dem.

Jag tog bort dem och hade länge ett tomt bord. Vad ska det vara där? För så ofta sitter vi inte där för att dricka kaffe och kaka utan soffytan är helt klart för spel, mys, slummer och kojbygge. Där barnen hänger. Då ska soffbordet vara en del av det!

Jag ställde då dit några av alla de loppisfyndade spelen jag köpt. Labyrint, Fortuna, Råttfällan och Domino. Och wow vad bordet nu används!

Och som en bonus så här i jultid är ju att spelen går i juligt rött. Det var ju faktiskt inte alls meningen utan bara en olycka i arbetet.

Barnen med kompisar samlas runt det för att spela, leka och köra turneringar mm.

När det inte spelas på det får också bordet vara en mysbärare av ljus med ljusstakar. Den vackra buketten åkte dit för bilden (japp sån är jag) men bordet ska helt klart vara blomklätt nu i jul.

Hur gör du med ditt soffbord? Är det en använd möbel eller mer för stilleben? 

Comments (3)

  • Vi sitter ofta och äter vid vårt soffbord särskilt fredagar. Vårt soffbord är ett gammalt träbord som vi hittade hos min mans mormor och lutade av. Det användes som matbord i vår första lägenhet. Sedan sågade vi av benen och gjorde om det till ett soffbord. Vi har haft det som soffbord alltid, tycker det är svårt med soffbord. Mvh Åsa

  • Vi hade inget soffbord när vi flyttade in. Sambon fick då ett bord som jag ratade i början och vi bestämde oss då att det får stå i det sk biorummet. Men så länge uppe i vardagsrummet för att det inte var klart i bion. Nu känner jag att det kan lika gärna stå kvar.
    Vi fikar gärna här. Ibland äter vi middag här. Lagt pussel på bordet funkar också bra. Ett stort fyrkantigt träbord. Det får åtminstone stå här tills jag hittar något annat och det har jag inte gjort. Jag vill ha ett fungerande bord, definitivt inte ett bara för syns skull. Letar efter praktiskt snyggt bord och det verkar inte vara lätt.

  • Håller med! Soffbord är svårt. Jag vill ha både och. Vackra stilleben men också kunna använda det då vi ofta fikar eller dricker te där på kvällarna. Gillar tanken på att lägga fram lite spel för att de ska komma till användning. Men samtidigt får det inte se rörigt o stökigt ut.
    Svårt kan man sammanfatta soffbordet som!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.