Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 januari, 2021

Ännu en lagad måltid utomhus – börjar bli en vana

Ännu en lagad måltid utomhus – börjar bli en vana innehåller adlink

Jag tror inte jag är ensam om att tillbringa mer tid och speciellt social tid utomhus. Eldfat, stormkök mm är slutsålt överallt vilket tydligt signalerar att vi är många som tagit vårt sociala liv till naturen. Skrev tidigare om en sådan träff och det blev en sådan succé så vi kommer göra detta mycket för att det är det bästa sättet att fortsätta vara social. Hålla sig i sin lilla bubbla med grannar vars barn går i samma klass som våra. Tur då att vi har världens härligaste grannar att hänga med och att det finns så mycket skog runt oss.

Med en natur dränkt i grädde tog vi en promenad för att få upp aptiten och värmen.

Tillbaka till vår lilla allmänning vid vårt hus byggde vi vår uteservering. Detta grymma eldfat tillhör våra vänner som dessutom är Muurikkaproffs vilket var passande då jag gav maken en Muurikka i julklapp. Detta skulle bli den andra gången den användes. Tips från coachen mottages tacksamt.

Vårt trädgårdsbord med duk, två Muurikkor och en rejäl knytis. Allt som behövs. Och en helt magisk vinterdag också så klart.

Maken hade gjort en deg och skapade små bröd att lägga kött och sallad i. Perfekt att steka/grädda på stekplattan.

Den Muurikka (adlink) jag gav min make har en ställning för gastub men kan även stå på korta ben över eld. Två i en alltså.

Renskav, röd och grön paprika samt kryddor. Inga konstigheter.

Vår vän Muurikkaproffset körde på korta ben över öppen eld. Han sätt har klart högre “imp-faktor”!

Knytis som det ska vara.

Och det som inte fastnade på bild var två familjers magiska efterrätter: deg och smet för krabbelurer och kladdkaka. Det visade sig vara perfekta att “baka” på stekplattan.

Kokkaffe över öppen eld! Blir det mer utflykt än det?

Det blev en dag vi kommer minnas med värme. Både från vänner och den öppna elden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.