Följ mig:
Min dag Vinter

Vinterutflykt med julklappsinvigning – Muurikka

8 januari, 2021

Vinterutflykt med julklappsinvigning – Muurikka innehåller adlink

Tror jag sagt det förut men det tåls att påminnas; många stora upplevelser kan göras på sin egna bakgård. Som häromdagen träffade vi kära vänner för en vintrig promenad och avslutade med ett knytis utomhus. Och maken skulle inviga sin julklapp han fick av mig.

Jag och maken brukar inte ge varandra julklappar utan resa på en weekend i december istället men i år blev det ju inte så av bekant anledning. Så då skulle vi ge gåvor till varandra i år. Jag masserade geniknölarna och kom på den bästa gåvan till min gudomligt matbegåvade karl: en muurikka.

Men först promenad. En kall sådan.

Detta är min absoluta favoritpromenad. Ner till vår badstrand och sedan gå längs med vattenkanten. Så vackert att följa årstiderna här och se all vyer.

Blev lite tagen av färgskalan här. Väldigt väldigt vackert.

Delmålet var den nya lekplatsen vid Nockebybron. Alltid samma sak: barnen säger ”nej vi vill inte gå till nån lekplats!” och sedan när det är dags att gå: ”VA! redan? Vi vill stanna längre”.

Jag har bott i vårt områden 19 + 7,5 år men aldrig gått den övre vägen längs vattnet. Så glad över våra vänner som har som mission att gå nya vägar och hittade denna.

Underbar utsikt som bilden inte gör rättvisa till. Och där i mitten, där ser du Drottningsholms slott.

Hemåt igen och mot den allmänning vi har mitt emot vårt hus. Fast lite skridskor på frusna pölar hinner man med så klart.

Liten miss i planeringen var kanske att själva Muurikkan (adlink) inte var monterad. Det hann vi inte innan vi startade vår promenad. Men med många kloka hjärnor och flinka händer så var Muurikkan igång.

Coolt fast väldans varmt.

Redan vid första försöket så insåg vi att detta kommer bli en återkommande händelse. Grillknytis är ju perfekt.

Vi hämtade bordet från vår trädgård och alla fick slänga fram sina matsäckar.

Ett mycket matintresserat gäng för här var allt gudomligt gott.

Känner du doften?

Maken hade skapat en helt fantastisk köttbit som han först kört i sin andra leksak; sous vide. Ett corona-köp vi njuter av. Mycket sånt nu när livet är till 100% i hemmet.

Blev en helt fatastisk rulle.

Kidsen njöt de med. Och de liggunderlag vi köpte i somras till den tältsemester vi tänkt, och aldrig gjorde, kom till användning.

Efterrätt: kaffe och coronasäkrat godis i papper.

Det var en fin och kall dag. Sånt gör vi gärna om. Men nu är Muurikkan monterad så maten kommer serveras snabbare nästa gång.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena Snurer 10 januari, 2021 at 22:20

  Vad härligt det ser ut. En Murrikka vill jag också ha. Undrar dock om den inte är tung o otymplig att bära längre sträckor?

  • Svara Helena Lyth 2 februari, 2021 at 16:31

   Nej det är ingen smidig sak att bära med sig men om man har en bred ryggsäck så går det. Den är mer otymplig än tung faktiskt. Och på ryggen kan man bära rätt tungt. Fast jag tror nog att vi inte kommer ha med den på några dagsutflykter utan snarare när skogsäventyr eller i bilen.

   Kram
   Helena

 • Svara Hannah 11 januari, 2021 at 16:45

  Oh ser fantastiskt ut! Om din man vill dela med sig av receptet så tror jag många hade uppskattat det! Mums!

  • Svara Helena Lyth 2 februari, 2021 at 16:30

   Hej Hannah. Jag ska se om jag kan lura ur honom det. Om han själv minns, han går så ofta spå känn den busen, ha ha.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close