Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 september, 2019

Rusta presenterar sin jul 2019

Julen 2019 är en glad jul om jag får gå på det jag hittills har fått se. Pressmeddelanden och lanseringar tycker jag visar up en kreativ och glädjefylld jul som sagt.

Den första julvisningen jag fått gå på var Rustas förra veckan. Du vet när sommaren tog en repris och levererade värme, då fick jag kliva in på Göta Lejon på Söder. I foajén var det pyntat med ljusslingor, granar, julmusik på hög nivå och alla som var där tindrade med ögonen.

Det som jag drogs till allra först var de söta lampslingorna. Ja, alltså det är 3 lampor på rad i olika former. Här ovan var det tre små söta isbjörnar som hängde ihop. Hur söta???

Glögg och kanderade popcorn. Och kanderade popcorn som blivit min stora last ska jag frossa i hela december kan jag tro. Receptet hittar du HÄR.

Sedan öppnades portarna till salongen. Och här höll jag på att svimma!

Hela scenen var omgjord till ett långbord omringat av en hel julvärld med mängder av julgranar och julstjärnor i taket.

Så vackert långbord med julblommor och juldetalajer utan att det var julrött överallt. Flera små saker sätter julstämningen tillsammans. Som de små söta julstrumporna som blev till bestickhållare och servettring.

Längtar så efter julblommor. Skönheten, doften och stämningen!

a

Och hur kul var inte det här sättet att placera ut gästerna? På långbänkar klädda med fäller var paket utplacerade med namn på. Lyxigt placeringskort måste jag säga. Men paketet var inte bara ett pressprov utan…

… något som vår värdinna Ellen Bergström hade valt att vi skulle göra paketleken med. Så sjukt kul att göra, en garanterad succé och speciellt när det är bland gäster som inte känner varann så bra som det är vid pressträffar. Skrattade så jag grät.

Rusta visar upp tre olika stilar; den klassiska, den stiliga och sedan den lekfulla. Något för alla. Det jag blev så glad av var julbyarna som lyser och kan röra sig. Finns i många olika storlekar och denna ovan har ett tåg som kör i tunneln under staden.

Och just tåg finns det även att ha i granen. Ja, alltså inte under granen utan uppe i granen. Du fäster den på stammen. För alla oss älskar av Polarxpressen är detta ju något helt magiskt!

En annan favorit som fångade mitt öga var julgransljusen med en liten kristall. Mycket sobert för den stiliga och sobra julgranen.

Jag hade två granar förra året. Det var premiär för mig att klä två granar. Tidigare haft en extra men då bara ren och naken så att säga. Så förra året slog jag till och hade utöver min vanliga gran även en gran med ENDAST ÄTBART pynt. Jag blir nu lite sugen på att se över om det ska bli två granar även i år eller hur jag ska satsa.

Något jag definitivt vill ha till min gran är i alla fall en sådan här krankorg. En stor, låg och vid korg att ställa sin kanske tråkiga granfot i och gömma. Blir ju så fint och stiligt.

Nissedörren som kom för nåt år sedan verkar inte ha tappat i intresse utan snarare utöka. Det finns dörrar i olika utföranden, fler tillbehör, små nissar och en hel drös nissebus med lappar, en för varje dag, som nissen lämnar till barnen.

Ja, detta var en bråkdel av allt vi fick se. Jag kommer nu försöka få in så mycket inspiration jag kan för julen och när det sen väl är dags är ni redo att gå loss och njuta av årets mysigaste veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.