Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 december, 2021

Julens goda & vackra rester

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Att det blir rester efter jul är både en tuff kamp och ett alldeles, alldeles underbart jobb. När vi haft kalkonmiddagar på julafton märkte vi att det inte blev några rester för maten typ slickades rena från faten. Det klassiska svenska julbordet är, ska erkännas, svårt att bedöma mängden på. Men då jag ju bara älskar det klassiska julbordet är det för mig inga problem eller svårigheter att äta julmat i flera dagar.

Men, nu var det ju egentligen inte julmaten jag skule prata om utan de andra resterna. Julgodiset och julblommorna. Jag gör alltid förryckte julgodis. Inte hört någon klaga än så länge så just nu är det lördag varje dag i veckan så vi äter allt vi kan av godisbordet från julafton.

Det är ett tufft jobb men nån måste göra det. Jag tar en för laget kan man säga…

Min rocky road. Kan inte med ord säga hur god denna är!!! Receptet är än så länge bara i min julbok. Får lägga ut den här också. Till nästa år blir det nog för ingen vill väl ha den nu???

Sedan har vi julens alla vackra julblommor. De och granen är så klart med hela vägen fram till tjugondagknut och jag flyttar runt dem så de får lysa med all sin prakt.

Något jag misslyckades med hyacinterna i år. Inget snack om saken. Jag köpte hyacinter tidigt för fotograferingar jag hade och sedan när de blommat ut och jag skulle köpa nya var alla fina, du vet de där lite kraftigare, var slut. Bara små knoppar kvar som på inga vägar skulle vara utslagna till jul. Åh vad nedrigt. Att jag inte tajmade in dem bättre.

Köpte snitthyancinter 3 dagar innan jul men de han knappt slå ut. Inte utslagna fullt än faktiskt. Men för sjutton – julen fortsätter ju länge än så de får jag njuta av längre tänker då halvfulla glaset-Helena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.