Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juni, 2013

Midsommarblomster – vackrast & gratis

Tittar ni ordentligt nu? Ser ni alla fina blommor som så stolta står på ängar och i vägkanterna? De bara är där och förskönar vår sommar. Tack vare allemansrätten så är allt detta vår gemensamma trädgård, och igår på väg hem från stranden plockade jag några höga och maffiga stänglar hundkex. Hur vackert som helst i sin enkelhet och helt gratis.

Min svåger trodde som barn att det var den som gjorde vägarna som också hade odlat alla fina blommor som kantar vägarna. “Tänk vad fint att de tänker på oss som åker i bilarna, att vi ska ha nått fint att titta på!” Hur gullig är inte den tanken?? Och jag brukar tänka på det när jag åker på mindre bilvägar i sommarsverige. Det är faktiskt fantastiskt med den blomsterprakt som växer där. Mot alla odds.

Nu är det midsommartider och det ska plockas sju sorters blommor. Jag har ju redan hittat drömsnubben så jag plockar på med fler än sju sorter och snackar för fullt under tiden. Tar gärna med grässorter också. Alltid varit mycket förtjust i timotej. Bara namnet är fint och att stråt är perfekt att trä smultron på gör nog sitt till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.