Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 januari, 2022

Byrå & sekretär ska byta plats. Tror jag

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Som jag skrev igår har jag verkligen satt igång rensningar de lux här hemma när dagarna varit rätt långa och tråkiga. Bäst att passa på att ta tag i de där surdegarna när det faktiskt finns tid att dö på. Men så var det det där med ommöbleringen också som förändringen i dotterns rum startade. Ett hela havet stormar som det blir när det helt plötsligt blir en möbel för mycket. I nästa öråd kan en möbel mycket möjligt röstas ut liksom.

Det jag har landat i just nu är att den himla funktionella byrån med alla lådor och den fina sekretären jag ärvt av min morfar ska byta plats. Men det ger ju att mitt arbetsbord hamnar fel, är i vägen. Kan jag använda en sekretär som säkert snart är 100 år som ett datorbord? Blir det liksom bra och ergonomiskt rätt? Det är väl bara att testa och se helt enkelt.

Så här har min arbetsplats sett ut.

Här, i sovrummet, är min underbara sekretär som jag bara älskade även som barn. Att få dra i alla lådor och titta. Jag måste bara göra något med de stora lådorna under som svällt/inte använts så mycket så de är svåra att öppna samt att det inte finns några handtag.

Som det ser ut nu

Och så här ser det alltså ut nu. Inte så luftigt och vilsamt direkt. Byrån är för stor för platsen egentligen, hyllorna måste bort, arbetsbordet för långt. Och så klart ska byrån målas om. Och jag tänker då att sekretären då hamnar här istället. Men då förlorar jag mitt braiga arbetsbord. Fast det gör jag ju även med byrån… Klurigt pussel detta. Tankar emottages tacksamt.

Comments (13)

 • Lycka till med ommöbleringen! Ett stort tetris.

  Jag undrar över väggfärgen i arbetsrummet, Alcro Blåstång har jag läst mig till på bloggen. Jag upplever den som blå på dina bilder, skaffade ett färgprov och blev så förvånad: den är grön hos oss! Kan du beskriva färgen? För jag gillar verkligen kombinationen av er (blå?) väggfärg och de bruna hyllorna och hade tänkt göra liknande hemma. Kan jag missuppfattat namnet på kulören?

  • Hej Caroline! Jo, det stämmer – det är Blåstång från Alcro. Kulörer är alltid olika från rum till rum. Och hur färgen är här beror också på vilket ljus som kommer in genom fönstret, om det är stark sol i juni eller mörkt i november, när jag tagit bilderna. Så tyvärr är det svårt att gå på mina bilder för att få en så lik färg hemma som möjligt. Men jag skulle nog säga att färgen här ä absolut mer blå än grön.

   Ledsen att jag inte kan ge bättre svar än så. Du kanske kan fråga mer i målarbutiken eller allra helst hos Alcro direkt? Fråga på instagram där de är aktiva tex.

   Hoppas du hittar rätt färg.

   Kram
   Helena

 • Jag hejar på sekretären! Så vacker! Och vem behöver ett stort skrivbord idag, i smartphonernas och laptoparnas tidevarv? Arbetsbord däremot behövs. Jag själv använder golvet som arbetsbord. Stort och bra. Och att kräla omkring på golver håller en smidig och vig.

  • Ha ha, jag önskar att jag hade din smidiga kropp. Här har du ett stelt kylskåp till kropp som knappt kan sitta på knä. Jag vill så gärna använda sekretären på riktigt. Nu blir den mest bara som en förvaring av våra pass och hylla för böcker. Onödigt stor för det, ha ha. Jag får testa helt hnekelt.

   Tack för kommentar som fick mig att le 🙂

   Kram
   Helena

 • Du har det så mysigt hemma. Jag hade skrotat den rosa byrån, allt har sin tid och kanske den gjort sitt i hemmet nu? Sekretären är en så minnesvärd sak och tar dessutom inte så mycket plats om den är uppfälld.

 • Hej hej. Mycket bra byrå. Jag hade provat att ha byrån där under hyllorna och vridit arbetsbordet så att en kortsida är mot väggen under fönstret. Sekretären är fin men blir nog ingen bra arbetsyta till alla dina pyssliga projekt. Som alltid är så inspirerande och en fröjd att ta del av. Lycka till med möbleringen.

  • Åh du har liksom satt ord på mina tankar. Jag har vänt bordet så och det kan bli bra men måste kortas. Det är absolut ett alternativ. Tack för bra funderingar och input.

   Kram
   Helena

  • Åh Sofia. Jag är så rädd för att du har rätt. Har så svårt att skilja mig från denna underbart smarta förvaring. Kommer nog testa en miljarders varianter för att, hoppas, få plats med det. Åh, detta megapussel.
   Tack för input.

   Kram
   Helena

 • Missförstå mig rätt, men jag gillar att se att du har lite problem att få ihop det.
  Tycker man oftast bara ser tips och bilder på instagram och bloggar där det liksom går hur fort som helst att möblera om och göra om hemma och allt blir perfekt direkt…. Det här påminner om när jag själv håller på, ett jättetetris med möbler /prylar som man vill ha kvar men inte lyckas hitta rätt för direkt.

  Blir spännande att se resultat sen när du är klar:) för jag tror absolut att du hittar en bra lösning till slut.

 • Jag har suttit och arbetat vid en sekretär i ett års tid och äntligen bytt till ett höj och sänkbart skrivbord. Sekretären var inte alls bekväm och är nu såld. Ser jättemysigt ut på första bilden utan byrå. Skulle inte byta bort ett rejält skrivbord mot en sekretär.

 • Mitt råd är att i n t e byta ut det stora skrivbordet mot sekretären! Jag har haft en sån fin och använde som skrivbord för hemmakontoret. Två veckor tog det så hade en rejäl musarm och inflammation intagit hela armen. Det är helt fel höjd, inte alls ergonomiskt och dessutom alldeles för lite plats. Jag hade nog placerat skåpet med alla lådor i källaren för småförvaring (spikar, knappar mm?) men inte tryckt in den i själva huset.

  • Hej Ingela. Tack för din viktiga tanke. Ja, det är detta jag är rädd för. Men mitt estetiska jag blir så förvirrad. Åh varför ska jag vara så nördig, ha ha.

   Men verkligen tack för dina erfarenheter.
   Kram
   Helena

  • Hej Magdalena. Tack för din input och erfarenheter. Det är just detta jg var orolig för – att det ser mysigt ut men i längden är dåligt.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.