Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 juli, 2020

Tavelväggen som sprudlar i sovrummet

I en second hand-butik i Gustavsberg gick jag bokstavligen in i en tavla som jag blev helt kär i. Färgerna, stilen och själva konstnären Björn Wiinblad – allt var toppen! Minns honom från barndomen och blivit kär igen med relanseringen, kolla HÄR.

Vi tar en tur varje sommar till Gustavsberg, vilket jag skrivit om tidigare HÄR, för att komplettera till vår porslinsserie men även för att strosa runt i hamnområdet och dess butiker. Och alltid lyckad lunch på serveringen vid porslinsmuseet. Bara bra saker som verkligen lockar.

Nu hade det blivit nya ägare till second hand-butiken med ett mindre utbud men med mer handplockade ting. Och som sagt denna tavla. En inramad poster av Björn Wiinblad. Såg direkt att den kunde bli perfekt i vårt sovrum där jag sakta men säkert skapar en tavelvägg. Varje tavla eller verk jag sätter upp betyder något för mig och oss samt har en berättelse. En vägg att inspireras av.

Resten av tavlorna och tavelväggen har jag skrivit tidigare om HÄR.

Jag vet inte hur det har gått till men jag kan ju bara se att jag gått från att vara en rätt minimalistisk person i min inredning till att bli väldigt färgglad. Är det tidens trender? Är det åldern? Är det bara att jag helt enkelt tröttnat på opersonliga ting? Kanske en kombination? Det viktigaste är i alla fall att varje sak jag adderar är något vi kan känna något för. Inte bara klickats hem utan hittats så att säga.

Blir glad när jag ser den, varje gång. Och det går ett litet sting i hjärtat då jag också inser att vi inte kommer till Danmark denna sommar. Vi brukar alltid ta en tur över sundet när vi är i Skåne om somrarna. Över dagen eller för en natt. Tur då att jag kan få denna danska touch här hemma istället, ha ha.

Comments (2)

  • Åh, vilken fin tavla! Jag gillar också hans bilder – påminner om barndomsbesök på Tivoli. Förra året hittade jag en kortlek på Erikshjälpen som han designat, så fina knektar, damer och kungar. 10 kronor, som hittat! Jag njuter varje gång jag lägger patiens med den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.