Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 februari, 2022

Jag använder trappan som återvinningscentral

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Når vi bodde i lägenhet och hade ett öppet kök var det inte helt enkelt att få till en både smart, funktionell och snygg, passande förvaring av återvinningen. Vi hade en stor vägghängd bokhylla och det blev plastkorgar under hyllan på golvet men det kändes allt annat än smart och snyggt. Hela hemmet blev liksom då en sopstation.

När flytten skedde till hus kändes det ju självklart att återvinningen skulle bli bättre, smidigare och inte vara in our face hela tiden. Med en bra källare med många förråd kunde vi slänga in pappkartonger, plastemballage och tomma glasflaskor där. Inga problem!

Jo massa problem, för när man inte ser vad som göms bakom förrådsdörrar glöms det bort. Så det blev små berg som växte vid varje tom möjlkkartong bakom de stängda dörrarna vilket inte gav sinnesro eller god doft.

Är det så att jag alltså måste se återvinningen för att gå med det till återvinningscentralen och slänga det? Tydligen.

Ett ställe jag går i och uppenbarligen ser varje dag, flera gånger dessutom är ju källartrappan. Kan jag ha trappan som återvinningsförvaring?

Jajamensan!

Nej, det är inte några snygga bilder jag kommer med här men vete sjutton hur läcker en återvinningsförvaring ska vara egentligen, ha ha.

På den smala sidan passar förvaringskärlen in precis.

Det är ytor som vi absolut inte går på eller i närheten av så det blev ju den absolut bästa platsen. Från köket går trappan ner i källaren vilken vi använder som vår ingång så här går vi flera flera gånger per dag. Är en korg full tas den med ut.

Till återvinningscentralen som ligger vid skolan och på vägen till mataffären. Nu har jag väl verkligen inget att skylla på.

Jag måste säga att vi är väldigt duktiga på att sortera. Vi har en avfallskvarn i köket för alla potatisskal, kaffesumpar mm och då återvinner allt man kan så vi fem har faktiskt endast en soppåse i veckan.

Faktiskt så lite så vi fick ett brev av sophämtarna som bad oss ändra sophämtningen till varannan vecka då det liksom var för lite att hämta varje vecka.

Som den formgivare jag är tyckte jag det var kul att göra skyltar till återvinningen och då det är material som ska sorteras tänkte jag på det periodiska systemet. Du vet Fe för järn, N för kväve H för väte osv. Här gjorde jag Me för metall, Gl för glas, Pl för plast och Pa för papper. Allt för att göra det både pedagogiskt och lite roligare.

Så om du har en trappa eller yta du passerar utan att använda – skapa din återvinningsstation där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.