Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 december, 2021

Mjukt ulligt luciatåg av garn & memory lane

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Lucia 2021 blir inte heller som en vanlig lucia utan det blir det lilla tåget hemmavid i år. Jag som älskar luciafiranden så! De när jag var barn som var så viktiga. Först det i skolan som fortfarande är det mest uppstyrda och mest koreograferade jag upplevt. SYO-konsultenten hade med järnhand varje år uppdraget att styra upp hela det långa tåget. Jag var först tomtenisse, sedan tärna och kör och sedan toppade jag karriären som ansvarig för de små tomtenissarna när jag gick i nian.

Men kanske det viktigaste tåget var det jag ordnade hemma åt mamma och pappa. Skrivit om det tidigare HÄR.

Den lucia jag sent kommer glömma, eller aldrig, var det år vi försov oss. Satte väckarklockan fel så istället för kl 06 ringde klockan 07. Då det var samling i skolan för alla barn, omklädda och klara 07.15 fattar du paniken. Det var en brandövning av guds nåde här hemma. Jag stod, på riktigt och sant, med barnen luciaklädda 07.12 utanför klassrummet. Det tar i vanliga fall 5-7 minuter att gå till skolan så du fattar explosionen. De gånger jag tycker barnen trilskas och är sk**jobbiga bör jag tänka på denna gång för de var så fantastiska. Yrvakna skyndade de minst lika bra som jag, om inte bättre.

Mjukt ulligt luciatåg av garn

Men pyssel till lucia det ville jag i alla fall göra. Detta är en idé jag haft ända sedan jag gjorde mina uppskattade garntomtar. Exakt samma teknik för att få fram figurerna bara stylade så det blir ett luciatåg. Du ser steg-för-steg på gubbarna HÄR. När det är klänning så gör du bara inga ben. Enda skillnaden.

Jag satte upp mitt lilla tåg på en tavla så de får bästa platsen.

Ljusen i luciakronan gjorde jag av tandpetare som jag målade vita förutom spetsen.

Pappstrut på huvudet och små stjärnor så blev det stjärngosse

Med detta önskar jag dig en fortsatt fin lucia!

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.