Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 februari, 2022

Sol på mina växtgardiner

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Solen kommer inte så högt på himlen så här års, om den ens orkar ta sig genom molnen, men när den gör det är det starkt lågt ljus. Ljuset liksom går rakt in i rummen här och man kisar. Det gör gott för själen det.

Det gör också gott för mina växtgardiner. Ja för nu är de faktiskt två stycken.

 

Comments (2)

  • Hej! En sak jag undrar: behöver bara växten ljus där den växer i krukan inte längs hela den slingrande delen? Min porslinsblomma har liksom stannat i växten och jag vet inte om det är för att den inte får sol på den delen som klättrat upp.

    • Hej Lisa. Mycket bra fråga. Grenarna på min får inte direkt solljus där de är ovanför fönstret men då solen kommer in starkt på eftermiddagarna och kvällen här i hörnet får den väldigt mycket ljus. Jag tror det behövs både ljus på krukan och grenarna men kanske då inte nödvändigt direkt solljus på båda delar. Men sedan så har min också växt i olika faser. Den kan vara nästan helt still under oktober – april och sedan i juni-juli växa flera meter. Så ge den lite tid. Och näring.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.