Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 januari, 2015

Hjälp! Vilken färg?? Här ska matdelen målas mörk

Sedan ett tag nu så har jag funderat på att färgsätta matdelen av vardagsrummet. Dels för att det verkar inte finnas något mer trendigt än färgstarka väggar just nu. Nu pratar vi inte en målad eller tapetserad fondvägg utan hela rum målat i mörka toner. Och sen dels också för att vi har ett stort rum med mycket fönster, dörr till köket, stor öppning till soffdelen och sen en stor skolkarta som tar upp en stor vägg så att måla mörkt just där ska nog fungera bra.

Den färg jag vill ha är en mörkblå ton. Får inte bli för kall och mörk men inte heller för varm och ljus. Att stå i målaraffären och välja på en karta med miljarders olika färger är ju ett galet uppdrag. Enda sättet är att ta med hem färgprover och provmåla. 49:- för en burk.

Jag å dottern tog varsin pensel och satte i gång.

Skåpet vid matplatsen där vi har alla glas går i ungefär den färg jag vill ha men väggfärgen får ju inte ha exakt samma.

Kul att se hur de färger man trodde på agerade på ett helt annat sätt på väggen och rummet.

Tistlarna från nyårsdukningen upptäcker jag har samma färg. Och bordsduken. Verkar ha hittat en älsklingsfärg. Får inte bli för mycket av det goda bara…

I kväll har vi gäster på middag. De får agera konstkritiker och komma med en dom. Vad tycker du, vilken kulör? Varmare, kallare, ljusare eller mörkare?

SparaSpara

SparaSpara

Comments (13)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.