Följ mig:
Hemma hos mig

Hjälp! Vilken färg?? Här ska matdelen målas mörk

5 januari, 2015

Sedan ett tag nu så har jag funderat på att färgsätta matdelen av vardagsrummet. Dels för att det verkar inte finnas något mer trendigt än färgstarka väggar just nu. Nu pratar vi inte en målad eller tapetserad fondvägg utan hela rum målat i mörka toner. Och sen dels också för att vi har ett stort rum med mycket fönster, dörr till köket, stor öppning till soffdelen och sen en stor skolkarta som tar upp en stor vägg så att måla mörkt just där ska nog fungera bra.

Den färg jag vill ha är en mörkblå ton. Får inte bli för kall och mörk men inte heller för varm och ljus. Att stå i målaraffären och välja på en karta med miljarders olika färger är ju ett galet uppdrag. Enda sättet är att ta med hem färgprover och provmåla. 49:- för en burk.

Jag å dottern tog varsin pensel och satte i gång.

Skåpet vid matplatsen där vi har alla glas går i ungefär den färg jag vill ha men väggfärgen får ju inte ha exakt samma.

Kul att se hur de färger man trodde på agerade på ett helt annat sätt på väggen och rummet.

Tistlarna från nyårsdukningen upptäcker jag har samma färg. Och bordsduken. Verkar ha hittat en älsklingsfärg. Får inte bli för mycket av det goda bara…

I kväll har vi gäster på middag. De får agera konstkritiker och komma med en dom. Vad tycker du, vilken kulör? Varmare, kallare, ljusare eller mörkare?

SparaSpara

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Lollo 5 januari, 2015 at 16:11

  Helt klart någon av de högra!

  • Svara Helena - Hemma Med Helena 7 januari, 2015 at 14:00

   Hej Lollo! Ja, det är där jag också har landat. Men vågar jag gå riktigt mörkt? Eller ska jag ha ljust. Åh, det är så svårt. Vå värld här i norr är mörk oktober till mars så det kanske är dumt att mörka till det ännu mer… Suck.

   Kram

 • Svara underbarasaker.blogg.se 5 januari, 2015 at 19:20

  den till höger längst ner absolut! Jättefin nyans! Ja, de där små papperslapparna i färgbutiken är ju ett smärre skämt. Det är ju omöjligt att tänka sig hur det ska se ut även om man har bra fantasi

  • Svara Helena - Hemma Med Helena 7 januari, 2015 at 13:59

   Tack. Jag hade precis den färgen som favorit också. Nu har jag fått låna en sådan där NCS-karta av en kompis så nu ska det grunnas vidare. Kanske mer åt grönt… Eller ljusare… Blir inte klok!

   Kram

 • Svara julia 7 januari, 2015 at 17:34

  Underbara färger och jag tycker att den längst ner till höger bir bäst fast ljusare så att de blir en skillnad mot skåpet. Den kommer nog att bli tillräckligt mustig ändå när den kommer på en större yta.

 • Svara Anna 7 januari, 2015 at 19:58

  Favoriten är längst ner till höger. Färgen är lite för nära den på skåpet. Något ljusare kanske? Men inte för grönt, tror inte att det blir bra mot kartan och skåpet. Våga välj en mörk ton – det är supersnyggt! Anna http://www.bjornensover.se

 • Svara Matilda 8 januari, 2015 at 12:59

  Någon av de två övre, mörkt är riktigt snyggt och att få in lite mer färg är definitivt inte fel.

 • Svara Camilla 8 januari, 2015 at 14:39

  Övre höger. Vilket nummer har den? Jättefin!

 • Svara Tess 8 januari, 2015 at 21:56

  Övre högre ( ohhh det går att kommentera)

 • Svara Sara 10 januari, 2015 at 15:48

  Hej är det kilt skåpet du har? Vilken färg har du på den?

  • Svara Helena Lyth 5 mars, 2015 at 09:28

   Hej Sara! Precis, det är skåpet Kilt. Blev kär vid första ögonkastet och kärleken håller i sig nu 6 år senare. Vi kommer bli gamla tillsammans, skåpet och jag 🙂

   KRAM

 • Svara Alex 5 mars, 2015 at 07:15

  Skulle verkligen vilja veta namnen på färgen på skåpet. Tack!

 • Lämna en kommentar

  Close