Följ mig:
Grillat Sommar

Marinera med majonnäs till grillen – blir saftigare så

16 juni, 2022

Har du testat att marinera med majonnäs? Jag har skrivit om det tidigare när vi hade en karibiskmiddag men om man vill ha en lite mer neutral marinad så gjorde jag en här om dagen för en jobbplåtning. Och hallå vad gott det blev. Detta kommer bli min go to-marinad framöver. Jag hoppas du blir sugen på att testa.

Majonnäsmarinerad kyckling till grillen

Ingredienser:
1,5 dl majonnäs
0,5 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk paprika
1 tsk ingefära
Salt, chili, peppar efter smak

1 kg kycklinglårfilé

Gör så här: Klicka i majonnäs och häll i paprika och ingefära i en bunke. Pressa i vitlök och finhacka löken, blanda och smaka av med salt, svartpeppar och chili. Viktigt att sätta smakerna nu innan den råa kycklingen vänds ner. Blanda väl så alla kycklinglårfileer täcks och låt stå i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.

Grilla minst 5 minuter på varje sida, var vaksam på att marinaden kan rinna ner och slå upp lågor.

Servera med valfria tillbehör. Jag hade här kokt färskpotatis, grillad majs och minigurkor, färska krispgrönsaker så som rädisor, sockerärtor och machesallad. Kan också göra en laddning till av marinaden men då som sås (och utan kyckling så klart, ha ha) att ha till.

 

Sommardukning! Det är alltid blåvitt porslin på långbord med ostruken duk samt stor yvig bukett i kanna. På en gång så hör man svalor och humlesurr eller hur?!

Jag fick en av dessa tallrikar när jag tog studenten 1993 och köpte till tre nyss på Tradera. Då vi är fem i familjen så har jag flera gånger saknat den där femte. Får ge mig en i sommarpresent snart tror jag.

Grillad majs är alltid rätt oavsett vad man har i övrigt. Hamburgare eller lax – allt funkar till. Grillad gurka är min nya favvis. Kolla HÄR för att se hur jag gjort en fetaostfylld grillad gurka. Så otroligt gott måste jag säga. Som en varm sallad.

Hoppas som sagt att du blev sugen att testa majonnäsmarinad nu om du inte gjort det.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Jenny 16 juni, 2022 at 17:25

  Har aldrig hört talas om att man kan marinera med majonnäs, låter intressant!

  Men….smakar det majonnäs sen om det grillade? Eller blir det bara mört? Jag är inte så förtjust i smaken av majonnäs i för stora mängder.

  • Svara Helena Lyth 17 juni, 2022 at 12:04

   Hej Jenny. Nej jag skulle inte säga att det blir en majonnässmak utan mer att det blir en saftig smakbärare. Sen så är det väldig skillnad på majs och majs tycker jag. Vissa av de man köper färdiga är syrliga, andra lite jolmigt äggiga så den egengjorda är alltid bäst. Som detta recept fast utan smaksättare då https://helenalyth.se/2014/05/04/skaldjur-med-dill-och-kaprismajonnas/

   hoppas du fick svar.
   Kram
   Helena

 • Svara Sandra 16 juni, 2022 at 22:52

  Spännande! Undrar också om den majonäsiga smaken går igenom, är inte heller förtjust i majo annars!

  • Svara Helena Lyth 17 juni, 2022 at 12:05

   Hej Sandra. Jag ger dig samma svar som föregående frågare. Jag tycker inte det blir en majonnässmak utan snarare att det blir en saftigare samt, ja lite fetare smak som då är neutral. Kryddorna gömmer det där majonnäsiga. Men också att det är skillnad på majs och majs. Den egna är alltid bäst.
   Jag hoppas du fick svar och vill testa.
   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close