Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 augusti, 2020

Saftig, marinerad kyckling med majonnäs, lime & ingefära

Nu blir det saftig, marinerad kyckling med majonnäs som jag lovade återkomma med recept på efter vår Karibiska middag för ett tag sedan. Vi bjöd på denna på ytterligare en middaga och alla gäster var eniga – detta var bland de godaste kycklingar de ätit. Så fantastiskt saftig och god.

Det är min matglade och fantastiska kock till make som letat fram ett recept från New York Times han inspirerats av. Kanske det är så att majonnäs används oftare i marinader i USA än här hemma? Jag har i alla fall aldrig hört om marinad med majonnäs tidigare men nu ska det bli en klassiker här hos oss för det var så perfekt.

Saftig kyckling med majonnäsmarinad

Ingredienser
1 kg kycklinglårfilé
1,5 msk salt
2 lime
7 cm bit ingefära
flingsalt
svartpeppar
1,5 dl majonnäs

Gör så här: Torka av kycklingen med hushållspapper och strö över salt, blanda väl.

Tvätta limen och finriv skalen med zestjärn, skala och finriv även biten ingefära fast på den fina sidan på ett vanligt rivjärn och lägg detta i en skål. Blanda i majonnäs och krydda med några nypor flingsalt och några drag med pepparkvarnen. Vänd ner kycklingen och blanda så all kyckling blir täckt i marinaden. Om det finns tid så kan den marinerade kycklingen kan med fördel ligga i en plastpåse i kylen i upp till 8 timmar men bör tas ut så den blir till rumstemperatur innan tillagning.

Godast blir kycklingen på grillen men kan så klart även stekas. Båda varianter ger 5 minuters tillagning per sida. Var vaksam vid grillen så det inte bränns om marinad droppar ner mot glöden.

Servera kycklingen med limen i klyftor och förslagsvis jasminris, grillad majs, nektarinsalsa, klyftpotatis – gärna sötpotatis och grönsallad.

En av de där kvällarna jag har som ett fint minne från sommaren. Även om nu temperaturen sjunker hoppas jag få till fler middagar med vänner. Förmodligen flyttar vi till altanen under tak, tar fram filtar och värmeelement. Så länge det råder pandemi och rekommendationerna är att vara utomhus så gör vi allt vi kan för att göra så.

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.