Att grilla gurka har jag visat tidigare då fylld med fetaoströra men man måste ju inte göra det så svårt för sig heller.
Jag skulle grilla och hade söta små delikatessgurkor hemma. Istället för att göra en kall sallad så tänkte jag göra en varm men ändå krispig sallad till middagen.
Grillad gurka, som en varm sallad
Gör så här: Dela gurkan på mitten och gröp ur innandömet. Strö salt över hela gurkan och låt ligga i minst 30 minuter.
Vänd på gurkan och häll bort all vätska. Pudra över önskad krydda, jag valde paprika.
Grilla gurkan först neråt, att den fuktiga delen får grillas. Sidan ska få lite grillränder
Vänd sedan på gurkorna och lägg på en sida av grillen där det inte är direktvärme, att de får ligga vid sidan av glöden. De får indirekt tillagas och bli ljumna och mjukna något.
Varma, salta, kryddade samtidigt krispiga gurkor att ha till övrig grillmiddag.