Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 februari, 2023

En alla hjärtans dag-middag i 4 timmar

Jag hoppas du fick en fin alla hjärtans dag igår. Kanske inte måste vara fyrverkerier och discokulor utan just göra något mer av en vanlig tisdag. Så ser jag på denna dag.

Och som jag skrev i går så hann jag precis i sista rycket få till något som visade att det var en kärleksfull dag med lite pyssel till middagsbordet. Och middagen hade barnen fått bestämma och som det så ofta är på senare tid så blir det räkor. Och då vi inte skulle ha en middag med alla samlade var det ju perfekt. Ingen matlagning, inget som behöver hållas varm.

Måste först bara visa denna magiska tavla som visade sig på övervåningen i går kväll. varje fönster blir verkligen som konstverk med dessa himlar.

Med en dotter på basketträning och en son på vattenpolomatch så var det maken, jag och lillebror som började mumsa räkor, majjo, brieost, baguette och härlig grönsallad med mycket avokado. Och då med de för dagen skapade servettringarna av papper med hjärtan.

Och den som spar hon har: kolla vad vi hade i frysen. Sniglar. Så klart skulle de få vara med. Och när lillebror lämnat bordet kom dottern hem för att fortsätta.

Sedan blev det en lång paus och katten Bernhard såg sin chans att ta plats. Jag la lillebror och maken hade religonsläxförhör med dottern. Jösses vad man som förälder måste kunna saker. Hur mycket kan ni om buddismen? Då hon inte får ta med sig boken hem måste vi alltså googla fram kunskaperna åt henne. Är inte det katastrof???

Sedan kom äldste sonen hem och gjorde mig å maken sällskap. Han fick nu räkor och sniglar samt ostron som maken hade öppnat.

En middag i olika akter, med olika närvarande, som höll på i över 4 timmar. Disken gick snabbt i alla fall då inget från spisen behövdes fixas med ha ha.

Comments (4)

  • Hur kan barnen läsa läxor om de inte får ta hem boken? Kan de enbart använda sina egna anteckningar och Google då?
    Låter helkonstigt!

  • Jag skulle säga att det är en stor brist hos skolan, nästan så den bör anmälas till skolinspektionen för brister i verksamheten. De kan inte kräva kunskaper som de inte lär ut. Om det inte finns böcker till alla ska de se till att de får med sig informationen hem på annat sätt. Kopiera de avsnitt som behövs, ge länk/pdfer som eleverna kan nå hemifrån. Eget googlande kvalificeras inte in i att säkra skolgången för elevernas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.