Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 januari, 2022

Idag börjar nya året – vad vill du ha av mig?

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Åh vad jag är pepp på 2022. Och det hoppas jag du också är och vill fortsätta hänga här hos mig. Ni har blivit så många fler som tittar in här. På Instagram kan man öppet se siffror i både antal följare, likes och visningar. På bloggar är det svårare för er. Här finns inte (iaf inte hos mig) statistik som syns. Men jag kan berätta att i december var ni 101 638 unika personer som hittade hit. Himlastormande för mig. Jag minns så väl när jag berättade för pappa för några år sedan att det hade varit nästan 15 000 inne en månad. “Men herre gud Helena! Du fyller ju ett Globen!” utbrast han. Mitt störste fan, det var han det! Han fick mig också att förstå hur siffror inte säger något för än man förstår att det är personer bakom varje siffra. Hade han fått höra detta kanske han fått dåndimpen.

Du som läser detta och tittar in här regelbundet är en person jag är så glad för att få inspirera, att ge något till. Det är därför det är så viktigt att jag kan fortsätta att ge det DU önskar läsa. Jag har kallats matprofil, pysselproffs, inredningsinspiratör och annat. Men vem är jag för dig, allra mest? Eller vad vill du se mer av?

Jag önskar att 2022 kan vara lite tydligare, att jag kan styra upp mitt innehåll här för dig och med det ge mig en smartare arbetstid. Lite win win.

Mitt och allas 2021 var rätt intensivt med en pandemi och mycket osäker värld och vardag. Inget var som vanligt och att försöka få till en ordentlig arbetsvecka var inte lätt då jobb- och fritid liksom gick i varann. Jag hade fram till ungefär kl 14.00 fritt fram för att ägna 100% åt jobb och sedan kom de två äldsta hem från skolan då deras fritids inte hade några aktiviteter åt dem. Det blev “Mamma får jag baka?”, “Kan du hjälpa mig med läxan?” och “… och sen vet du vad som hände på rasten…?” som avbröt/gav mysiga pauser i halva min arbetsdag. Inget unikt för mig utan detta gällde VÄLDIGT många 2021.

Något som kan ha varit unikt för mig var att jag äntligen fick göra min julbok. Försommaren gick åt att fullkomligt spotta ur mig en bok på rekordtid (med fönsterrenovering i hela huset, trasig spis, frys och diskmaskin samt maken som fyllde 50 under en pandemi) och sedan efter sommaren ägna massa tid åt allt runt boken. Att vara en måndag-till-fredag-från-08.30-till-17.30-person var ju lögn att få till då utöver boken göra mina vanliga uppdrag. Heltid sägs ju vara 40 timmar i veckan. Men vem avgör det egentligen? Speciellt nu när de flesta jobbar hemma och det har startats rekordmånga nya företag under pandemin. Heltid för vissa är 30 timmar i veckan för det är hela den tid de behöver medan andra behöver 70 timmar för att få till sitt jobb. Detta ska bli spännande att följa.

Om jag får önska av 2022 så är det på det professionella planet att få göra fler böcker, göra mer TV, få roliga kreativa uppdrag och på det privata inte behöva svara “nej jag hinner inte” på barnens och vänners frågor. Jag ska vara bättre på att styra upp min tid alltså.

Nu blev det utsvävningar som vanligt när jag låter fingrarna flyga över tangenterna men vad jag vill fråga och förhoppningsvis få svar på är: Vad önskar du att finna här i min lilla hörna av Internet och vad kan jag bli bättre på?

Tack på förhand!

Comments (14)

 • Tror inte jag har något som jag vill ändra på, det är så underbart som det är. Inredning, mat, familj och allt annat du bjuder på. Ger mig en liten lyckokick varje gång jag kikar in.

 • Hej Helena , jag får mail från dej och din blogg (tror jag det kallas) och tycker du är jätteduktig och ger mej inspiration och även trevligt att se dina dukningar som jag tycker mycket om .
  Tidigare kunde jag gilla din sida men nu ser jag bara en liten högerhörna av den vanliga rutan som kom upp tidigare och när jag trycker på den så försvinner och det blir nog ingen .
  Kram och trevlig fortsättning på våra träffar..

  • Hej Monica. Jag tror då att du har börjat följa mig på Bloglovin eler likande bloggläsare som skickar meddelande om att jag postat nytt blogginlägg för jag själv har inga mejlutskick. Och jag är inte säker på vad du menar med “Högerhörna” – är det fönstret som kommer upp om att man kan följa mig å Facebook du menar? Det är inte en “Gillafunktion” för någon sådan har jag inte på min sida. Oavsett dessa saker blir jag jätteglad av att höra att du gillar det du finner här hos mig. Tack för det 🙂

   Kram
   Helena

 • Hej Helena!
  Jag tittar in till dig varje dag, ibland flera gånger. Tycker att du har en jättebra blandning på din blogg. Det jag tycker extra mycket om att läsa är era äventyr ni gör som familj samt när du tipsar om t.ex. “en dag i Stockholm”.
  Men det jag tycker allra bäst om är stämningen, det känns alltid så kravlöst eller vad jag ska säga. Du inspirerar och berättar utan att jag känner att jag måste ha det på ett visst sätt eller att jag är dålig eller att det jag har inte duger, eftersom jag ju inte har det som du.
  Ha det så bra och fortsätt i samma stil!
  Kramar Therese

  • Hej Therese. Jag blir så otroligt glad av dina ord. Att få höra att jag inte ger prestationsångest eller en känsla av att man inte når upp till en nivå, duger är bland det finaste jag kan få höra. Du ska ha stort tack!

   Stor kram
   Helena

 • Hej Helena, hittade nyligen hit och blir så inspirerad av dig. Älskar dina pyssel och dukningar och loppisfynd så det får du gärna fortsätta med. Gillar också aktiviteter att hitta på, allt ser så himla mysigt ut. Älskar din blogg och denna är den enda jag läser. KRAM!

  • Hej Emma och stort tack för dina snälla ord. Vad kul att du gillar just detta då det ju även är några av mina favoritämnen. Då ska jag absolut fortsätta med det.

   Kram
   Helena

 • Tack för härlig blogg och instakonto! Tycker jättemycket om dina pysseltutorials, särskilt att flera av dem är projekt man enkelt gör av saker som finns hemma och som blir superfina även om man inte är ett pysselproffs
  Så för min del, gärna fortsatta pysselprojekt!
  //Hanna

  • Hej Hanna. Tack snälla, vad kul att höra att de inspirerar. Alltid roligt när ribban sänks och att det inte ska vara svårt eller kosta pengar. Det är lite min utgångspunkt när jag skapar så det känns extra kul att det inspirerar. Stort tack för dina snälla ord!

   Kram
   Helena

 • Hej!

  Fortsätt precis som du gör! En härlig mix av pyssel, inredning, lite recept och livet där mellan.

  Ser fram mot lite vårpyssel, påskpyssel (en bra bokidé kanske?)

  Massa kramar
  Nina

 • Gillar dina inlägg på blogg om hur du fixat ett hörn i hemmet när du byggt om, möblerat om etc. Ger inspiration! Din speciella positiva tonläge i text gör mig glad och piggar alltid upp . Fina , udda, kul dukningar är ögongodis i vardagen

  • Åh tack snälla Sue! Vad jätteglad jag blir av att få höra dina värmande ord. Som en gåva att få höra att jag kan pigga upp.

   Stor kram och med löfte om att fortsätta så.
   Helena

  • Hej Nina och stort tack! Ha ha, många som frågat om en “Påskprassel och aprilmys” 😉 Vem vet, kanske det blir en sådan!

   Stor kram och tack för peppiga ord!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.