Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 februari, 2023

Hjärtlig servettring, varsågod – mall att ladda ner

Vad sägs om en söt servettring perfekt till alla hjärtans dag? Jo då, du hinner fixa detta. Enklare sätt att piffa till middagsdukningen för ikväll går nog inte att finna.

Med klippta pappersremsor får du i ett kick till en mycket söt och hjärtlig dukning. Och det måste inte ens vara i röda, rosa papper utan funkar i vilka färger som helst så klart. Det är väl att då det är just alla hjärtans dag idag som det känns passande med dessa kärleksvarma färger.

Jag tog en powerwalk i morse och kom på att jag inte (förlåt, det är lite som att svära i kyrkan) hade något planerat eller pysslat till vår kväll. “Men en servettvikning eller nåt sånt borde jag väl kunna fixa?” tänkte jag. Och så föddes denna idé med svetten rinnande längs ryggen och den franska technon i hörlurarna.

Duka till alla hjärtans dag

Vad som behövs:
Kraftigt mallpapper
Färgat papper
Blyertspenna
Sax

Gör så här: Ladda ner min mall jag skapat HÄR och skriv ut och föröver sedan till kraftigt papper genom att rita av den där. Rita vidare av den på valfritt papper men gärna lite kraftigare så som 110g. Klipp ut remsan.

Klipp en liten skåra vid botten på ena halvans hjärta och i toppen/klykan på den andra. För ihop till en rund papperscirkel och hyska i varandra. Justera så hjärtat blir jämnt. Trä genom en servett och planera på bordet.

Fint att göra i flera olika färger och kanske även i mönstrade papper.

Kvällens dukning går i varma soliga färger. Blommor från tidigare plåtning som helt klart börjar sjunga på sista versen ha ha. Men ack så vackra.

Vill du ha fler tips på dukningar till alla hjärtans dag?
Om du har papperservetter – klipp dig ett hjärta.
Supersöta hjärtan med hjärtan – du får kolla vad jag menar.
Mest fokus på snittarna men kolla bordsplaceringen här.
Något för de yngre att göra till familjens dukning kanske.

Blir alldeles lagom mysigt detta då vår kväll är lite knasig med en på basketträning, en på polomatch, en som skjutsar och en som kör läxförhör men räkor och ostron ligger i kylen. Perfekt så ingen mat behöver lagas och hållas varm, ha ha. Blir toppen men får se hur många vi blir runt bordet samtidigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.