Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 april, 2023

Påskafton med äggjakt på Drottningholm & påskmiddag hemma

Vilken påskafton det blev. Vädret var verkligen på allra gladaste humör så dagen hade bästa möjliga förutsättningar. Vänner skulle komma på middag men först var det utflykt med äggjakt.

Vår middag på skärtorsdagen hade en gul dukning och jag ville göra en nya så denna gick mer i grönt.

Och störst påskris vinner var det va? Så glad att jag lyckades tajma så att körbärsblommorna blommade.

De gula påskliljorna av papper har verkligen blivit favoriter.

När jag hade dukat allt så märkte jag att jag saknade gult. Då gick jag till mina lådor med tygband. Med gula sidenband runt servetterna blev det genast perfekt.

Påskharen var så klart med.

Så med dukningen klar var det dags för att börja göra maten.

Jag har länge velat göra ett påskbröd och nu var det dags.

Nja, det blev ganska snyggt men smaken på det recept jag hade ska jag förändra för det var inte i min smak. Men kul att baka var det.

Äggjakt på Drottningholm

Vi mötte upp våra vänner på Drottningholm för en promenad, fika-picknick och äggjakt.

Här var himlen så blå, så blå.

Lite snö, fuktig mark, krispiga krokus och surrande bin. Allt på samma gång.

Ägg till både barn och vuxna lurar innan de blir gömda.

Men först fika.

“Okej, var är äggen?” Denna äggjakt är lite speciell då det ska sjungas en sång med högre volym och tempo när den som letar närmar sig det gömda ägget och det motsatt om hen går åt fel håll. Detta gjorde ju att vi behövde en park där vi kunde vara lite för oss själva. 

Jackpot!

Påskmiddag

Sen hem igen för att börja laga mat tillsammans.

Vi började med lite sillsnittar och kallrökt lax att snacksa på under tiden vi lagade.

Och dryck för tillfället.

Förrätten är egentligen det jag såg mest fram emot. Det som är det godaste just nu – kokt vit och grillad grön sparris med Sandefjordsås och rom.

De små kornen ovanpå är puffat ris som man kan köpa i asiatiska mataffärer. Så gott att ha på nästan allt.

Huvudrätten var lamm X 3, lammstek, lammkotlett och lammbringa med potatisgratäng och haricot vert.

Sen blev det filmkväll för barn och spelkväll för vuxna. En alldeles perfekt påskafton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.