Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 maj, 2023

Blommande pannkakor med pressade violer

Att lägga blommor på amerikanska pannkakor som gräddas – ja det är verkligen en av de där sakerna som tar lite tid, gör ingen större skillnad men är så himla kul. Man går den extra milen som det heter.

Kommer du ihåg de där violerna jag visade att jag plockade på valborg? Jag la dem i press och dagen efter, alltså lediga första maj, gjorde jag (mamman jobbar på att få pluspoäng) amerikanska pannkakor till lunch. Och där slängde (nä, fint placerade med viss möda) jag på några av dessa medan de gräddades på undersidan.

Mitt recept på amerikanska pannkakor hittar du HÄR.

Fina som de är att ha dekorera maten med, tex på en sallad eller strössla över ett kak-/bullfat.

Men också fina att pressa. Då får de dessutom en längre livslängd.

Jag lägger dem med “ansiktet” nedåt på hushållspapper och trycker till lite lätt så de fläker ut sig. Sedan på med ett till lager hushållspapper och på med massa tunga böcker.

Det räcker bara med någon timma egentligen för dem att platta till sig. Här är de ett dygn senare.

Sedan när pannkakan gräddas lägger jag på blommorna.

Och när undersidan är gräddad, bubblor kommer upp och ovansidan inte är helt rinning vänder jag på allt.

Nu var mina violer ganska små så då blev ju dekortionen ganska liten men fin ändå tycker jag. Maffigt om man har stora, obesprutade, penséer på. Kanske kan räcka med en till och med?

Nu var det kanske bara jag i huset som gick igång på det här med blommorna. Familjen slukade pannkakorna utan att lägga någon större notis om mitt extrajobb. Men de är ju vana att jag håller på ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.