Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 maj, 2017

Göra egna odlingskrukor av toarullar

Har du testat att göra egna odlingskrukor? Tidigare har jag sett odlingskrukor gjorda av tidningspapper men ville ha något snabbfixat så det blev odlingskrukor av toarullar.

Skulle gå på en spännande sticklings after work arrangerat av Maria där man fick ta med sig sticklingar och för varje stickling du själv lägger in i potten får du ta en annan med dig hem. Möjlighet att få nya härliga växter alltså.

Nu hade jag några elefantöron som jag tänkte ta med men de var i terracottakrukor och de kunde jag inte ta med. Det blev till att göra egna odlingskrukor alltså.

Göra egna odlingskrukor av toarullar

göra egna odlingskrukor

Ta gamla toarullar, papprullar och platta till. Vik upp upp och platta till igen, åt andra hållet, så det blir fyra kanter. Öppna upp och forma till rullen till en kantig rektangel.

Klipp upp hörnen nån cm och vik flikarna inåt, en i taget. Den sista låses fast i den innan.

göra egna odlingskrukor

göra egna odlingskrukor

göra egna odlingskrukor

Då papper är förmultnande så tänker jag att dessa skulle kunna agera som odlingskrukor för förodlingen till planeringar i trädgården.

Var bland de första på plats på själva eventet och de små elefantöronen fick ta plats bland alla de andra skönheterna.

Jag fick med mig en vacker och nästan självlysande palettblad. Har länge velat testa å se om en sådan kan trivas i min vård. Väljer att lyssna på dem som säger att det är en ytterst tålig växt som växer snabbt. Vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.