Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 juli, 2023

Jag sparade 2 650 kr & kanske det blev snyggare?

Dart är nog ingen överraksning att jag gillar pyssel och loppis eller att göra saker till hemmet. Och detta är nog bland de bästa pyssel och kap jag gjort.

Matskydd har verkligen blivit en populär inredningsdetalj som sätter det där lilla piffet som sommarens bord. De är dock rätt pricy men de kan lätt göras själv. Av en lampskärm och tyll. Jag har visat beskrivning tidigare HÄR. Med en rak cylinderform blir det ju rasande enkelt. Som jag visade i Nyhetsmorgon sist, se HÄR.

Jag är så glad över hur det så enkelt blev så snyggt och framförallt användbart. Efter den värmebölja som varit är det rätt många små flygfän som letat sig in men de får inte mumsa på mina bigarråer.

Utöver pysslet så tycker jag att den här skålen kan få lite plats i strålkastaren. Jag har sett hur fina dyra inredningsbutiker och -magasin visat flätade porslinsskålar och de har en duktig prislapp så när jag hittade en på Myrorna för en bråkdel var jag snabb att plocka den.

Ja nästan lika i alla fall.

“Jag bestämmer att den här skålen kallas körsbärsskålen” sa jag. Visst är den som gjord för ett härligt fång körsbär eller bigarråer?

Ja jag erkänner jag känner material kärlek till de här två tingen. Egengjort och kap – två bra grejer man får gilla kan jag tycka.

Nå blir det några loppis för dig i sommar? Vi reser till Frankrike snart och jag ser fram emot att få se nya mönster, material och användningsområden för saker. Kanske jag kommer hem med en jäskorg för baguetter? Vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.