Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 maj, 2019

Citronträdet har exploderat! Vad kan jag ha gjort?

Satt och åt middag här om kvällen och det var en sådan enormt kraftig doft i hela matrummet. Då såg jag hur citronträdet, i yttersta tysthet, gått och fått en helt enorm mängd blommor. Fullkomligt exploderat.

Haft trädet i 3 år och aldrig sett så många blommor. Det lilla rangliga trädet hade en citron när jag köpte det och det föll av förra rået. ungefär samtidigt som en lite citron faktiskt började växa. Tänkte att detta är ett träd som bara kan jobba med en bebis i taget kanske?

Men nu verkar den vilja yngla av sig rejält.

Den lilla citronen som jobbar på.

Men min fråga nu är: vad kan jag ha gjort? Dvs vad är det jag har gjort rätt så att den blommar. Eller, hemska tanke, mår den så dåligt att den gör allt för att sprida sig vidare än den dör!!!??

Synd att det inte finns doftfilter för det är en helt osannolikt stark doft. Slår alla doftljus och rumsdoftare med hästlängder!

Nåt annat häftigt som dykt upp är ju ljuset! Kvällarna är längre och ljuset strömmar rätt in genom våra stora funkisfönster.

Fler än jag som gillar det tror jag.

Birger! Vår livsnjutare.

Ja ja, jag ska hursomhelst försöka få citronträdet att ge frukt för det skulle vara så vackert. Trädet var så skadat när jag köpte det – var rekvisita till en plåtning och enda trädet som fanns kvar i butiken med brutna grenar och sprucken kruka. Kanske den nu mår bra och vill tacka mig? Vi får se.

Comments (3)

    • Hej Yvonne. Visst är bordet fint. Det har vi fått av makens farbror som gjorde en rensning hemma hos sig. Han fick det rensat och vi fick världens finaste blombord. Alla glada 🙂

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.