Du som följt mig vet att jag, utöver nybliven frankofil, är en gammal greklandsfantast. Det finns en sak Frankrike och Grekland har gemensamt och det är en lakritssmakande stark dryck. Utöver kärleken till dessa båda länder har jag också en fäbless för lakrits. I Frankrike är det Pastis och i Grekland är det ouzo. Vilken tur för mig eller hur??!!
Så när vi hade en kväll hemma med långsam matlagning så var det ju läge för en härlig fransk drink med tilltugg.
Jag har nämnt det tidigare men alltså smöret i Bretagne är något utöver det vanliga. Saltet som tillverkas här längs kusten är lite extra salt och smöret från korna här skapar magi. En bit färsk baguett och lokalt smör är allt man egentligen behöver kan jag känna.
Men en bit chevre och lufttorkad korv samt rädisor är inte fel det heller.
Rädisor (skär dem för gudsskull så här snyggt på längden för snyggare servering!) med rejäl klick smör, strössla salt och pressa citron. Pang tjong vad gott.
Den lilla hörnan på den magiskt vackra verandan var som gjord för en lien fransk bar kan jag tycka.
Med franska hälsningar säger jag bon soir!
Så himla trevligt att få följa med på er semester på detta vis! Tack!
Hej Christel och stort tack. Vad glad jag blir av att höra.
Jag önskar dig en fortsatt fin sommar.
Kram
Helena