Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 december, 2023

Smart inredning med fåtölj-överdrag från Bemz

Reklam för Bemz Design

Nu ska du få hänga med när jag gör en mini-makeover med fåtölj-överdrag. Snabb och smart inredningslösning.

Att sofföverdrag till IKEA-soffor är storsäljaren hos Bemz vet du säkerligen men det är kanske inte lika känt att Bemz även har överdrag till övriga stoppade möbler som fåtöljer från samma möbelvaruhus. Samt att man kan köpa kuddfodral av de många olika tygerna från Bemz och även uppsydda gardiner. Alltså det mesta i tyger för din inredning.

Det är faktiskt tre rum som gjordes om på samma gång kan man säga. Snabbt fixat med Bemz-designöverdrag till den bekväma, klassiska öronlappsfåtöljen IKEA Strandmon.

Men allt börjar med att titta på alla de tygprover som finns i Bemz sortiment. Jag som bor i Stockholm besökte dem i butiken på Odengatan men det går bra att beställa online också.

Bemz-designöverdrag till IKEA Strandmon

När vi flyttade till vårt hus önskade jag en riktig maffig fåtölj med öronlappar och då realiserade IKEA fåtöljen Strandmon så den köpte vi. Den fick flytta runt lite i hemmet tills den tillslut hamnade i källaren där vi har vårt tv-rum samt det är makens arbetsrum, träningslokal, kidsens spelrum och ja, det är vårt bibliotek också. Ett allrum alltså.

Jag blev förtjust på nytt i fåtöljen och började tänka att jag skulle vilja ha en till men den såldes inte längre i det tyg vi hade så jag la ut en sökning på olika second hand sajter efter just den. Bättre så då det ju är mer hållbart för miljön och även samt för vår plånbok.

Efter en tid hittade jag en och den landade då i mitt arbetsrum där jag verkligen behövde en mjuk sittplats. För nej, jag önskade inte ha två likadana bredvid varann utan jag tänker framåt… Den dag kidsen inte bor hemma längre vill jag ha två fåtöljer i övre hallen, det som nu är mitt arbetsrum, där jag ser att vi då har som tv-rum/bibliotek. Ja jag planerar framåt…

Men även en till av samma fåtölj av en annan orsak – att när vi har många gäster kunna ha två likadana fåtöljer till soffan i vardagsrummet. Så med det är det alltså nu en fåtölj i källaren och en på övervåningen men kan även flyttas ihop till mellanvåningen och bli en del av soffgruppen.

Fåtöljerna är blå samt en av fotpallarna men den andre pallen som jag hittade på loppis är grå så med nya överdrag så hänger alla ihop. Det är en anledning och den andra var att den jag fann på auktion var rätt sliten men främst att jag ville pausa det blå. Jag önskade en mer värmande färg på klädsel så jag valde nya överdrag i brun tweed från Bemz. Väldigt klassiskt och så rätt för den svala årstiden nu.

Med en nyköpt, men för längesedan, fåtölj samt en köpt på auktion ihop med en pall på loppis och nya överdrag har jag ju fått en helt ny sittgrupp i vardagsrummet, mysig hörna i arbetsrummet och skön plats i källaren. Känner mig rätt smart faktiskt. Och väldigt väldigt nöjd.

En maffig sittgrupp där man gärna sitter länge tillsammans med många. Och sedan får fåtöljerna dela på sig, en upp och den andre ner.

I Bemz stora urval av tyger är det svårt att välja då många är så fina både i materialet men även färgerna. Tur då jag kunde beställa kuddar så de som var på favoritlistan ändå kunde komma in i hemmet.

Kolla nu in hos Bemz vilka nya överdrag dina IKEA-möbler ska få – och kanske du ska ge det i julklapp till den som har allt??? Bra idé va?!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.