Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 april, 2013

Uteliv

Att flytta till hus är nog det bästa vi gjort. Det tog mig nog ett år att ta beslutet att börja titta på hus. Jag var ju citytjejen! Gick på restaurang på kvällar, åt frukost på fik och fick luft på Djurgården. Men hur mycket av det där gjorde jag egentligen? Hur såg mitt liv ut med barn? Jo, varje helgfrukost blev snabbt avslutad för att barnen inte nöjde sig med sitt rum, de behövde få springa och leka fritt. Vid 09,30 varje lördag satt jag å maken och sa “vart ska vi i dag?” För att stanna hemma hela dagen gick inte, då hade något eller någon gått sönder. Inte ens om det var snöstorm eller hällregn.

Vi flyttade på tisdagen innan påsk och redan på långfredagen var trädgården det bästa med huset. Det blev jag varse då jag tvingades klä på barnen alla 85 plagg och släppa ut dem i trädgården kl 06.50. Själv stod jag i altandörren endast iförd en ganska ovärdig morgonrock och nattlinne. “Mamma kom, du måste gunga oss!” Inte en chans, jag har ju inte ens vaknat på riktigt och det är -6 grader. “Mamma, vi kan inte öppna lekstugan” Men va!? Jaha, ut i tofflor, morgonrock och riktigt rufs för att dämpa skriken så grannarna inte skulle vakna. “Så, nu vet grannarna att vi flyttat in!” tänkte jag högt samtidigt som jag kände en sådan lycka. Det var precis detta jag önskat och knappt våga drömma om; att barnen självmant vill gå ut och leka istället för att be om ännu en film.

Nu väntar vi på värmen och att få flytta ut på riktigt. Ser framför mig alla måltider och kaffestunder i bersån, att få plocka den egenodlade salladen och att få ligga på en filt med barnen och leta figurer i molnen. Om det är naiva, romantiska drömmar återstår att se.

I dag är det Tema Uteliv hos Fabriken. Besök gärna dem för en massa inspirerande uteplatser och -liv.

Follow on Bloglovin

Comments (4)

  • Vilka härliga bilder! Jag kan tro att det underlättar mycket att bo i hus 🙂

    Åh, så mysigt att ni fick två katter på köpet. Det fick vi också när vi köpte vårt hus, en riktigt fin bonus tycker jag. Lycka till med Bernhard och Birger 🙂

    Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
    Kram Sofia

  • Snart så,,.. snart så. Helt plötsligt sitter vi där i vitsippeskogen och sörplar kaffe, letar skugga och utbrister, oj, vad mycket fräknar du har fått. Sen suckar vi över maskrosorna och jagar sniglar. Det är inte långt kvar nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.