Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 december, 2023

Rosetternas jul 2023 & annat pyntat

Hej på dig. Det kanske inte märks då bloggen uppdateras hela tiden men jag har knappt varit inne här för att liksom blogga på riktigt. Jag har denna december haft så många uppdrag och jobb så jag inte riktigt haft tid att föra julbloggdagbok. Men vet du – så får det vara. Tror ändå att du fått inspiration och förhoppningsvis känt att det varit värt att titta in här.

Nu börjar alla julsäckar knytas ihop och den röda mulen hamnar ovanför ytan igen. Och då vill jag visa lite hur det ser ut här hemma just nu och visa kanske den jultrend du sett mest av denna jul anno 2023 i sociala medier. Ja jag pratar om rosetten så klart.

Om man summerar det så här: sätt en rosett på exakt vad som helst så blir det julpyntat. Jag visade rosetter i höstas men det fortsätter alltså in i julen. Ska jag visa lite från hemmet så fattar du.

Ta vackra röda (eller valfri färg egentligen) band och gör maffiga rosetter på din favoritljusstake…

och häpp den blev till en julljusstake!

Samma sak med tex dina gamla kaffekoppar som med dagen mått mätt är alldeles för små. Men med en rosett så vips fick du nya glöggmuggar.

Och sedan kan du ju addera på något juligt som en…

nötknäppare. Men även annat som inte är jul men blir det tillsammans med övrigt.

Röda cricketbollar köpta på loppis i London.

Mässingsstjärna också köpt på second hand.

Det är så roligt hur något vardagligt blir juligt med enkla grepp. Som en apelsin som jag ristat och med det sprider ljuvlig doft oh ihop med övrigt på bordet blir julstämning.

Ja det var ett snabbt inkik här från mig. Och om du har möjlighet skulle jag gärna vilja höra vad du tyckt om julstämningskalendern?

Comments (2)

 • Jättejättefint med julstämningskalendern! Har själv inte hunnit pyssla eller prova något, men får julstämning av att läsa.

  • Hej Miriam. Det är precis det jag hoppas på, att det ger julstämning. Precis som jag köper jultdingar och -böcker, så kanske jag inte gör allt men det är mysigt att bläddra och få julstämning. Precis var det jag hoppades på.
   Tack för din hälsning.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.