Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 december, 2021

Kliv in i hallen & möt julen hos mig

Nä man kliver in hemma hos mig ska man inte gå miste om vilken högtid som nu råder! Så vill jag det ska kännas. Det ska vara mycket pynt och stämning redan i hallen så de som kommer hit ska komma i stämning på en gång. Och hallen kan också ge sken av att hela hemmet är pyntat och i ordning Lite lur är väl på sin plats. Mer om det längre ner.

Och vad ger snabbt julstämning? Jo girlanger! Långa långa pappgirlanger som jag gjorde till min releasefest fick nu hängas upp i hallen.

Stjärnlampan köpte jag i Berlin för många år sedan. Den är så vacker och ger ett sådant varmt gult sken.

Det är verkligen ett sådant där pyssel alla kan göra då alla har papper hemma och enkelheten är perfekt för även den mest motsträvige pysslaren. Svårt att veta när man ska stoppa bara – så kul att göra riktigt långa girlanger.

Prova så ska du se. Dit hem blir på en gång rejält pyntat.

Och de rönnbärsgirlanger jag gjorde i höstas kom också upp är i hallen. Fint med det röda mot det gröna.

Denna platta smällkaramell gjorde jag för flera år sedan men den håller sig fint och får hänga med så länge den pallar.

Ja, det var en liten tur i min hall. I övriga hemmet är det ett smärre kaos men det är ju precis så det ska vara. Julen är en stökig tid, så är det. Midsommar kan ske utomhus så där kan hemmet få vara i fred men nu, nu ska allt ske inomhus och i exakt ALLA rum.

Vår diskmaskin dog i våras – precis när jag skulle göra allt material till min bok. Ingen bra tajming. Ny fick köpas och installatörer kom. Bara det att nu verkar den där diskmaskinen ha installerats fel och läckt vatten i över ett halvår så vi har en vattenskada i köket. Då det är ett försäkringsärende så får vi inte använda maskinen. Pga av en bugg i systemet hos försäkringsbolaget har allt stått still och vi är snart inne på vår tredje månad utan diskmaskin. Laga mat och baka för jul till 18 pers utan diskmaskin – inte min högsta dröm!

Jag har aldrig hört någon säga “Det var en sådan härlig jul för det var så städat och rent överallt” eller hur??! Med dimrade lampor och 18 pers i huset kommer ingen märka varken dammråttorna eller om det var dammsuget och skurat överallt. Låt julen ske, städningen, disken och ordningen får vänta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.