Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 oktober, 2023

Sätt en rosett – så blir det komplett. Ljusstakarna har aldrig varit vackrare

Ett snabbt tips från mig: sätt en rosett på dina ljusstakar så blir de med ens som nya och väldigt piffiga.

Jag har, som jag tror väldigt många med mig, en hel drös med olika typer av band. Det är gamla presentband, stumpar och stuvbitar, udda varianter och vackra gamla skönheter. Och just här tänkte jag att jag skulle använda olika färger och material. Det är brett band i siden, smalt i bomull och klassiskt presentband i silke. Ja alla möjliga.

Och i olika längd. När min man såg bordet tyckte han att det var som ljusstakarna i Skönhet och odjuret. Ja det har han inte fel i. Det är något lätt animerat över det hela, lite drömskt.

Dessutom hade jag olika sorters ljus. Några bivax och några 100% stearin men alla i olika färger. Trots den stora mängden olika färger så tycker jag det hänger ihop. Eller det är kanske bara jag som vill se att det hänger ihop ha ha.

Detta får bli den hastiga varianten och om ett tag när det börjar lukta jul kommer jag byta till mer klassiska julfärger tror jag bestämt. Det blir väl bra? Och en bra variant till min 7-armade ljusstake av mässingsljusstakar ni sett så ånga gånger här på bloggen genom åren. Du kan se 2016 HÄR och 2019 HÄR och 2020 HÄR – den som hamnade på omslaget på min julbok.

Så med detta knyter vi ihop arbetsveckan, sätter rosett och tar helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.