Att korv stroganoff är en klassiker som är älskad av otroligt många, speciellt barnfamiljer, är nog ingen överdrift. Jag tror jag läste någon undersökning på vad svenska familjer har som stående matschema och just korv stroganoff var på pallplats.
Jag skulle vilja slå ett slag för att göra denna rätt lite grönare. Kanske du också har barn som är lite si så där med grönsaker? då är ett bra tips att ta redan älskade favoriträtter och göra dem gröna, vegetariska. Kanske de små bordsgästerna inte ens märker det…?
Här är en klassisk korv stroganoff men med en vegetarisk korv, gurka nedvänd i själva rätten och serverad i salladsblad. vips blev det en ny rätt men helt som vanligt.
Och lite roligare serverad gör så klart att det blir mer lockande. En vardagsmiddag men med en extra touch gör en vanlig tisdag lite festligare.
Korv stroganoff med extra grönt
Ingredienser:
600 g korv (falu- eller vegetarisk)
rapsolja
2 gula lökar
4 matskedar tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk dijonsenap
salt och peppar
0,5 gurka
Servera i salladsblad och med ris och saltgurka
Gör så här: Stek hackad lök i olja. Skär korv i stavar stek med löken och klicka i tomatpuré. Häll över matlagningsgrädde och sjud någon minut. Klicka i dijonsenap, krydda och smaka av med salt och peppar. Skär gurka i tärningar och vänd ner i korven precis innan servering.
Lägg i stroganoffen i stora salladsblad, forma jasminris i form för roligare servering och toppa med skivad saltgurka. En vardagsfavorit i vegetarisk tappning är redo att serveras.
Tänk vilken skillnad det blir bara maten serveras på ett annat sätt.
Servering och sallad i ett kan man väl säga.
Här följer fler rätter som jag hoppas kan inspirera:
• Allt-i-ett-panna med fisk och curryris
• Fläskytterfilé lagad i sockerkaksform
• Krämig kyckling med citron och dragon
• Snabblagad pasta med salsiccia