Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 augusti, 2020

Landat i Skåne via Hanna & Martins paradis

Halloj och hälsningar från Skåne! Nu har vår sommarturné tagit oss till Skåne. Våra tidigare stopp Brännö och Kungshamn börjar kännas som en evighet sedan medan Koster ännu ligger färskt i minnet.

På vägen söderut hälsade vi på vännerna Hanna och Martin Wendelbo. Det blev en tankning av skratt, plask, hundgos, grönskande skönheter och goda nybakade muffins. Kanske bästa “macken” någonsin jag tankat på.

Våra barn och deras barn hoppade runt i poolen med stor glädje medan vi vuxna njöt av samtal och gofika.

Det var många som ville ha de helt nybakade muffinsen, ha ha. Och muffinsen var bakade med egenodlade vinbär samt med ägg från egna höns. Fatta sådan lyx, verkligen en dröm att ha några höns i trädgården.

Och vår minsting som blev helt till sig i höns bara dagen innan hade samma kärlek till dessa fjäderfän denna dag. Kanske kärleken dessutom växt? Är det höns vi ska skaffa???

Hanna lärde jag känna via mitt jobb i sociala medier. Hanna är en helt underbar inspiratör i sina egna kanaler där hon visar sin fantastiska odling i sin trädgård, gör live-sändningar på Instagram och har onlinekurser i kreativitet med främst akvarellmålningar av blommor. Men det hon är en enastående gigant i är hennes “riktiga” jobb som designer och mönsterkonstruktör för olika tapetproducenter. Hon har bla varit kreativ chef på Sandbergstapeter. Du har garanterat sett några av hennes mönster.

Och sen är hon ju bara världens härligast kvinna med ett hjärta av guld. Så glad att ha lärt känna henne.

Så inspirerande att få hälsa på i hennes blomstrande värld.

Jag förtrollade mig helt i hennes trädgård varpå maken insåg att vi ju hade en bit kvar att köra till Skåne. Tyvärr dags att åka vidare. Inte lätt att dra upp barn från pool och hundkramar. Stort tack Hanna och Martin för ert enormt mysiga stopp på vägen.

Efter nån timma till i bil planade landskapet ut och vi äntrade äntligen Skåne.

Något så magiskt med dessa stora vyer och fält. Ljuset är verkligen annorlunda här.

Och som sagt, nu är vi här och ska njuta sista tiden av vår semester tillsammans med makens familj. Glada dagar och vi hoppas på värme.

Comments (2)

  • Vill bara tacka dig för en jättefin blogg, gillar dina refererat från stora och små utflykter, öluffen i Grekland för oss får vänta till ett annat år men Sverige är ju fantastiskt! Ha en fortsatt fin sommar ?!

    • Hej Åsa och stort tack för dina snälla ord. Vad glad du gör mig!!!

      Ja, Grekland får vänta. Längtan blir bara större och större.

      KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.